Poslednje pripreme za Igre: Srbija bolja od Francuza, selektor i kapiten pričali o greškama

06.07.2021

21:07 >> 21:27

0

U četvrtak protiv Španije

Poslednje pripreme za Igre: Srbija bolja od Francuza, selektor i kapiten pričali o greškama
Copyright Dejan Savić, MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Francusku u utakmici na međunarodnom turniru u Beogradu. Na beogradskom bazenu “Milan Gale Muškatirović” selekcija koju predvodi Dejan Savić slavila je sa 14:10.

U četvrtak, “Delfini” koji se spremaju za Olimpijske igre u Tokiju igraće sa Španijom.

Posle pobede, utiske su za 24sedam sumirali Savić i kapiten Filip Filipović.

– Imali smo stvarno dobar napad, imali smo nekoliko curenja u odbrani, ali to je sasvim normalno. Pre svega zbog teških priprema. Ovo je prva zvanična utakmica od februara. Imali smo i teške pripreme u Kranju i došli smo do toga da moramo da imamo što više pripremnih utakmica. Treniraćemo sa Crnom Gorom. Greške su uvek potrebne, analiziraćemo i da izvučemo pouke – rekao je Savić, a onda je duel analizirao i Filipović koji je uz Duška Pjetlovića bio najefikasniji. Dali su po četiri gola.

Pročitajte još:

– Ovo je poslednja faza priprema i prva utakmica posle nekoliko meseci. Ne mogu da budem nezadovoljan ritmom. Bilo je i previše grešaka sa naše strane, ali s obzirom da je prva utakmica, najvažniji je ritam. Da se umorimo što više, da preguramo ovu krizu. Nismo mnogo stvari uspeli da uradimo u odbrani, bilo je grešaka, ali je ovaj turnir ipak rezultatski nebitan. Treba samo da se što više uigramo i spremimo za ono što nas čeka u Japanu – objasnio je Filipović koji ne očekuje mnogo od narednog meča sa Španijom koja će biti u grupi na Igrama u Japanu.

– Ne očekujem apsolutno od te utakmice, ni taktički ni rezultatski. Pričamo o dve ekipe koje žele da se bore za medalju. Ne verujem da ćemo tada da pokazujemo bilo šta od igre. Samo da odigramo maksimalno i da budemo u ritmu i da probamo da se uigramo što više. Ovo su nam jedine pripreme – zaključio je srpski kapiten razgovor za 24sedam.

Srbija – Francuska 14:10 (4:3, 4:2, 4:2, 2:3)

SRBIJA 1: G. Pijetlović, Mandić 2, Dedović, Ranđelović, Rašović, D. Pijetlović 4, Lazić 1, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 4, Prlainović 1, S. Mitrović, B. Mitrović, Drašović. Selektor: Dejan Savić.

FRANCUSKA: Dubua, Soudadie 2 , M. Vernu 1, Lopen, Dekarmo, T. Vernu, Kruzila, Denardi, Marzuki, Kanon 1, Vanpeperstrat, Bue, Fontani, Vitran. Selektor: Nenad Vukanić.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike