Delfini uz pomoć odbojkaške legende krenuli u pohod na odbranu zlata!

02.07.2024

00:44

0

Autor: A. S.

Tradicionalno, iz Kranja

Delfini uz pomoć odbojkaške legende krenuli u pohod na odbranu zlata!
Vaterpolisti Srbije - Copyright Waterpoloserbia.org/Marcel tel Bals MTB-Photo

Vaterpolisti Srbije tradicionalno su jedan deo letnjih priprema pred Olimpijske igre odradili u Kranju, a sada ih čeka povratak u domovinu i turnir u Šapcu.

Od 4. do 7. jula igraće se turnir "Srbija 2024", a pored delfina, tu će biti i Australija, Francuska, Rumunija, Nemačka i Crna Gora. 

Kapiten reprezentacije, Nikola Jakšić, pred turnir je istakao da su ambicije Srbije uvek velike.

- Klub je sada u drugom planu, samo je reprezentacija u glavi. U Novom Beogradu sam naredne godine, imam ugovor. OI su u žiži interesovanja. Imamo velike ambicije, kao i uvek - rekao je Jakšić i dodao:

- Radimo, ponavljam, jako dobro i ako se po tome poznaje, po angažovanju svih nas, imamo pravo na optimizam. 

Zanimljivo, ali delfini na putu ka odbrani dvostrukog olimpijskog zlata imaju i pomoć nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije i Srbije u odbojci, a sada sportskog psihologa, Andrije Gerića.

- Sve to dobro funkcioniše. Navikavamo se na priče sa Gerićem i verujem da će to svima da pomogne da u pravom trenutku budemo na željenom nivou. Ovde je sada najbitnije da sve da naporne treninge izdržavamo, da smo svi zdravi i neka tako ostane - istakao je stariji od braće Jakšić.

Olimpijske igre biće održane od 26. jula do 11. avgusta, a vaterpolisti Srbije igraju u grupi B sa Australijom, Mađarskom, Francuskom, Japanom i Španijom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike