Volela bih da uzmemo medalju već prvog dana! Kad jedan povuče nogu onda sve ide lakše!

27.06.2024

11:00

0

Velika srpska šampionka Zorana Arunović u intervjuu za 24sedam otkrila planove, ciljeve i želje za Olimpijske igre u Parizu

Volela bih da uzmemo medalju već prvog dana! Kad jedan povuče nogu onda sve ide lakše!
Zorana Arunović - Copyright 24sedam/Gojko Filipović

Bliže nam se Olimpijske igre u Parizu, polako se spremamo za euforiju koja će zahvatiti ceo svet.

A spremamo se i za navijanje, nadamo se medaljama, priželjkujemo neke velike stvari i sjajne vesti iz Francuske.

Pored ostalih i od naše velike šampionke u streljaštvu Zorane Arunović. Donosimo vam jedan od drugačijih intervjua, sa njom uvek sve ide glatko i bude na posebnom nivou, pa je tako i ovog puta. Da ne kažemo - opušteno.

Gde je i šta radi Zorana Arunović?

- E, evo izašla iz streljane i došla malo da se podruži sa vama, pa se vraća na trening u streljanu. Uveče sam slobodna da mogu slobodno da se odšetam do kreveta da spavam - kaže Zorana na početku razgovora za 24sedam.

Nema nekog opuštanja uz gledanje filmova, serija i slično?

- Pa nekad nešto gledam ili samo pustim TV da mi nešto šušti tamo u pozadini, ali nemam koncentraciju da pratim. Naporni su mi treninzi u poslednje vreme tako da gledam da se kad god mogu stropoštam u krevet i da spavam i što više odmaram.

NE ZNAM KO KOGA NAĐE

Kako pronađeš tu neku "nirvanu" koja je vama strelcima najpotrebnija?

- Ne znam da li je nađem ii dođe nekako spontano i prirodno, ali očigledno se nešto dobro dešava čim dobro pucam.

Nekoliko puta smo čuli koji je cilj zacrtan pred Pariz. Da li se nešto menja po tom pitanju kako se Igre bliže?

- Ne, ne, ne. Krajni cilj je naravno jasan, samo što moramo da raščlanimo put do tog krajnjeg cilja, a on se sastoji od nekoliko koraka koje je potrebno napraviti. Prvi korak su naravno pripreme na najbolji način, jedan od koraka je i, s obzirom da je samo strelište izazovno i boravak tamo, sačuvati dobar fokus. I ono što je najbitnije je ući u Top 8 i napraviti dobra rezultat. Moraću stvarno da dam svoj maksimum maksimuma i pokušam da uđem u Top 8. Posle ide prolazak u finale, ako to bude onda je dalje sve moguće.

24sedam/Gojko Filipović
Zorana Arunović

U nedavnom razgovoru sa Damirom Mikecom čuli smo da u Pariz ide po dve, a ne po jednu medalju.

- Normalno. Damir i ja pucamo singl, svoje pojedinačne discipline, a pucamo zajedno miks. U miksu nastupamo odmah, prvog dana i nadam se nekim dobrim rezultatima jer je mnogo lakše kada se Olimpijske igre otvore na dobar način. Gledam po nekim našim takmičenjima koje imamo, kada se otvorio dobro i sa medaljom, sve posle ide mnogo lakše. Medalje idu mnogo lakše. Hoću da kažem da kad jedan povuče nogu drugi ga prate. A kad se ne uzme medalja onda nekako ide sve teže.

Koristimo priliku da se malo i našalimo (u svakoj šali ima malo šale). Pa dobro, pošto vi počinjete, a sve ide lakše kad se osvoji medalja, onda ćemo mi uzeti jedno 30 medalja u Parizu.

- To bi bilo lepo, stvarno se nadam da ćemo na dobar način da otvorimo Olimpijske igre, to bih baš volela. Ali videćemo. Ne dolazimo samo mi da pucamo, i drugi treniraju, možda manje od ans, možda koliko mi, možda više od nas... Toliko je faktora koji će na kraju da odluče ko će da uzme olimpijsku medalju, ali se svakako nadam da ćemo mi biti u stanju da odgovorimo svim izazovima i da ćemo biti među onima koji će se popeti na postolje.

MI SMO NA TRI SATA OD PARIZA

Ovog puta neće biti ni onog uobičajenog druženja sa ostalim reprezentativcima Srbije ili gledanja nekih događaja uživo?

- Tri sata smo od Pariza, nećemo biti u olimpijskom selu. Imaćemo svoje mikro selo u Šateruu, a odmah posle takmičenja se vraćamo za Beograd. Kolege ćemo bodriti iz daleka. Žao mi je što je tako i što je strelište tako daleko. S jedne strane je i dobro jer ćemo moći da budemo fokusirani samo na svoj nastup. U svakoj situaciji imaš izbor, hoće li gledati negativne ili pozitivne stvari. Odlučila sam da u moru negativnih koje mogu da se dese gledam samo pozitivno kako bih mogla da u potpunosti budem fokusirana na svoj nastup.

Ta udaljenost znači da nećete biti na ceremoniji otvaranja Igara?

- Nisam ni u Riju, ni u Tokiju bila na otvaranju. Prošla sam to u Londonu, videla sam da je jako lepo, ali to su bile moje prve Igre i bila sam mlada, željna da vidim sve. Posle toga sam shvatila da sam to prošla i videla i da ne moram da idem na otvaranja nego da se fokusiram na moj nastup. Tako će biti i u Parizu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike