Srpske gracije stigle u Beograd! Angelina i Adriana blistaju posle najvećeg uspeha u karijeri! (FOTO)

13.06.2024

16:54

0

Autor: A. Š.

Mlade atletičarke doputovale u domovinu kao vicešampionke Evrope u svojim disciplinama

Srpske gracije stigle u Beograd! Angelina i Adriana blistaju posle najvećeg uspeha u karijeri! (FOTO)
Angelina Topić i Adriana Vilagoš - Copyright MN Press

Srpska kraljica sportova dobila je dve nove princeze. Anglelina Topić i Adriana Vilagoš u četvrtak su doputovale iz Rima u Beograd kao vicešampionke Evrope.

- Prezadovoljna sam i presrećna zbog rezultata. Ovo je moj najveći uspeh do sada i velika odskočna daska za dalji napredak i postizanje još boljih rezultata - izjavila je Angelina Topić po dolasku u Beograd.

Angelina je u Rimu osvojila srebrnu medalju u skoku uvis.

- Hvala celom mom timu sa mojim trenerom Dragutinom Topićem, naravno mojim ocem. On mi je najveći uzor u sportu i životu. Nešto posebno pred finale? Samo da se ponašam kao i inače, da uživam u trenutku, kao i na svim ostalim takmičenjima. Moj maksimum je ovog puta bio dovoljan za drugo mesto - navela je srpska atletičarka.

Anglelina je do medalje stigla pošto je preskočila 1,97 metara. Ona je bila neuspešna na 2,01 metra.

- Ovo je peti-šesti put da se podižem na tu visinu. Možda te noći nisu bili neki uslovi savršeni za skakače uvis, uhvatila nas je i kiša na pola takmičenja. Srećna sam što sam prema mojim standardima ostvarila sjajan rezultat.

Za mladu Angelinu nema vremena za slavlje, slede završne pripreme za centralni deo sezone – Olimpijske igre u Parizu.

- To je ogromna stvar, veliki je uspeh plasirati se na OI. Sa 18 godina srećna sam što mogu da se nazovem olimpijcem. Jedva čekam da vidim kako to izgleda. Nadam se prolasku u finale, srećna sam samom činjenicom da ću biti tamo - zaključila je Topićeva.

Društvo Angelini na putu za Pariz praviće, između ostalih, i Adriana Vilagoš, koja je u Rimu osvojila srebro uz postavljanje nacionalnog rekorda koji joj je bio dovoljan da obezbedi i olimpijsku vizu.

- Veoma se radujem što sam mogla da napravim taj rezultat, pre dve godine sam imala iste probleme, nadala sam se da će ove godine ići bolje. Osećala sam da sam u dobroj formi, zahvalna sam svima koji su mi pomogli da dođem ovde, baš sam srećna - izjavila je Vilagoš novinarima po dolasku u Beograd.

Adriana je do vicešampionskog zvanja stigla u disciplini bacanje koplja s hicem 64,42 metra.

- Pokušavam da se smirim, da se slegnu utisci, da malo odmorim, a onda pun fokus na Pariz. Treninzi, pripreme...

Vilagoš je rekordni hitac imala u trećoj seriji.

- Moram da kažem da sam bila zabrinuta, bilo bi mi žao da nisam uspela, jer sam osetila da mogu ovakav hitac da napravim. Kako sam počela, bilo je baš teško, prvo sam osetila strah, morala sam da prevaziđem, ne da razmišljam o tome šta će da bude ako ne uspem – rekla je Adriana Vilagoš.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike