Raspored nastupa srpskih sportista na OI na jednom mestu: Evo kad ćemo navijati za naše šampione

23.07.2021

05:10 >> 09:34

0

Od Jovane prvog dana do ekipa poslednjeg dana u Tokiju

Raspored nastupa srpskih sportista na OI na jednom mestu: Evo kad ćemo navijati za naše šampione
Copyright www.serbian-rowing.org.rs/MN Press

Ženski fudbalski turnir na Olimpijskim igrama je već počeo, a na dan svečanog otvaranja 23. jula počeće i navijanje u Srbiji.

24sedam vam donosi raspored učešća naših reprezentativaca po danima, kako biste uvek imali uvid u to koga ćete određenog dana pratiti i za koga navijati.

23. jul

Veslač Jovana Arsić probija led, a takmičenje počinje u 02.30 po našem vremenu.

MN Press

24. jul

Dan za uzbuđenja, verujemo i za medalje. Kvalifikacije, kasnije i broba za medalje u streljaštvu, iz vazdušne puške pucaće Andrea Arsović i Sanja Vukašinovć. Velike vesti čakmo i od Tijane Bogdanović u tekvondou, te Milice Nikolić u džudou. U bazen će Čaba Silađi i Anja Crevar, s turnirom kreću stonoteniseri Zolt Peto i Dimitrije Levajac, a u čamac će Miloš Vasić i Martin Mačković. S takmičenjem kreću i teniseri (Đoković, Kecmanović, Stojanović, Jorović), a tačan raspored još nije određen.

25. jul

Zorana Arunović, Jasmina Milovanović, Milutin Stefanović i Milenko Sebić će na vatrenu liniju, muška plivačka štafeta i Anja Crevar, ako prođe kvalifikacije dan ranije, Nina Radovanović u boksu, te stonoteniseri i veslači. Odbojkašice igraju sa Dominikanskom republikom (07.20) i vaterpolisti sa Španijom (11.20), a grupnu fazu počinju i basketaši 3×3.

MN Press

26. jul

Jovana Arsić ponovo vesla ako se domogne četvrtfinala. Igraće se 2. kolo teniskog turnira, baš kao i u basketu 3×3. Anja Crevar pliva kvalifikacije na 200 meštovito, a u vodu će Velimir Stjepanović, Čaba Silađi i muška štafetu. Nastavlja se i stonoteniski turnir, a tu je i Marica Perišić u džudou. Košarkašice u podne igraju sa Kanadom.

27. jul

Vasić i Mačković će na vodu ako se plasiraju u polufinale, vaterpolisti od 7.00 igraju sa Kazahstanom, a odbojkašice od 7.20 sa Japanom. Miks vazdušnim puškom i pištoljem, kvalifikacije i medalje dolaze na red, baš kao i olimpijska šampionka iz Londona Milica Mandić. Medalju može da osvoji i Anja Obradović u džudou.

28. jul

Sreda je dan koji bi mogao da donese medalju basketašima Srbije i džudisti Nemanji Majdovu. Treće kolo kod tenisera i četvrtfinale kod teniserki su na redu u sredu, a završnica je planirana za plivače, veslače i stonotenisere.

29. jul

Nina Radosavljević će u ring, ako stigne do te faze borbi, igraće se tenis, stoni tenis, a takmičenje nastavljaju strelci i veslači. Odbojkašice igraju sa Kenijom, košarkašice sa Španijom, a vaterpolsiti sa Australijom. Do medalje bi mogao džudista Aleksandar Kukolj.

Novak Đoković u Tokiju, AP Photo/Alex Brandon

30. jul

Verujemo da ćemo navijati za Novaka Đokovića u polufinalu teniskog turnira, a u istoj fazi će biti strelci i plivači. U veslanju će se takmičiti Jovana Arsić ako dođe do finala.

31. jul

Vaterpolo klasik Srbija – Hrvatska i odbojkašice protiv Brazilki. Teniseri za bronzu, Dragana Tomašević u kvalifikacijama bacanja diska. Na programu su strelajštvo i plivanje.

MN Press

1. avgust

Finale tenisa i kvalifikacije skoka udalj za Ivanu Španović. Košarkašice igraju sa Južnom Korejom, a u zavisnosti od rezultata možemo navijati i za plivače, boks i stonotenisere.

2. avgust

Odbojkašice sa Južnom Korejom, vaterpolisti sa Crnom Gorom. Dragana Tomašević će na zaletište ako prođe u finale diska, Milica Novaković i Bojan Zdjelar će u kajak, Stefanović i Sebić na vatrenu liniju, a na tatami će rvač Mihail Kadžaja.

3. avgust

Ivanu Španović ćemo, verujemo, gledati u finalu skoka udalj, a kvalifikacije počinju kuglaši Amin Sinančević i Asmir Kolašinac, te kopljašica Marija Vučenović. Gledaćemo polufianla kajaka, četvrtfinale stonog tenisa i završnicu u rvanju u kom nas predstavljaju Nemeš, Kadžaja i Datunašvili.

4. avgust

Pored kajaka, rvanja i boksa ovo je dan za četvrtfinale kolektivnih sportova. Nadamo se da ćemo toga dana navijati za odbojkašice, košarkašice i vaterpolsite.

5. avgust

Nastup naših sportista zavisiće od kvalifikacija, a mogli bi da nastupe u atletici rvanju i kajaku.

6. avgust

Polufinalni dan za odbojkašice, košarkašice i vaterpoliste. U borbe ulazi karatistkinja Jovana Preković, a na programu su završnice atletike i stonog tenisa.

7. avgust

Meč za bronzu košarkašice i finalne borbe u boksu.

MN Press

8. avgust

Odbojkašice i vaterpolisti za zlato ili bronzu, a kod košarkašica je na programu finale. Neka za kraj Igara u toj utakmici budu i Srpkinje!

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike