Oni sledeći napadaju olimpijsku medalju za Srbiju, lider traži hladnu glavu i koncentraciju

27.07.2021

17:07 >> 17:10

0

Sledi polufinale, a onda i finale

Oni sledeći napadaju olimpijsku medalju za Srbiju, lider traži hladnu glavu i koncentraciju
Copyright TANJUG/AP Photo/Charlie Riedel

Srpska reprezentacija u basketu 3×3 u sredu od 10.30 igra polufinale Olimpijskih igara u Tokiju. Protivnik je Rusija, koju su naši momci danas ubedljivo savladali 21:10.

Dušan Domović-Bulut rekao je pred polufinale da su cilj još dve pobede, ali da tim treba da ostane miran.

– Sve ovo što smo do sada igrali se bukvalno ne važi ništa. Znamo dobro protivnika, ali ipak je najvažnije da se borimo, da se trudimo da ostanemo koncentrisani tokom čitavog meča. Kada su sve te vrednosti na pravom mestu onda dolazimo do mogućnosti da ostvarimo obe pobede sutra, što je glavni cilj.

Mihailo Vasić je rekao da je timu važno što je prvu fazu završio sa sedam pobeda, iako prva tri meča nisu bila na očekivanom nivou.

– Ipak, jakom odbranom i karakterom smo dobili te tri prve utakmice. Već od četvrte smo bili uigraniji, lopta je išla tečnije u napadu, bolje smo se kretali, ali i ubacili smo neke šuteve spolja koje u prve tri nismo. Zbog toga smo u poslednja četiri meča ostvarili možda lakše pobede. Protivnik u polufinalu nam je Rusija, koju smo u meču grupne faze prilično lako savladali, ali smo svesni da će oni u sutrašnji meč ući maksimalno motivisani i da će utakmica biti potpuno drugačija u odnosu na prethodnu. Ako u ovaj meč uđemo sa istom energijom sa kojom smo ulazili i u prethodnih sedam duela, mislim da ćemo biti na svom nivou i da ćemo ostvariti pobedu.

Polufinalni mečevi su na programu su u sredu. Srbija svoj meč polufinala igra od 10.30. Drugo polufinale se igra od 11.40 .

Meč za treće mesto se potom igra od 14.15, a finale 3×3 turnira na Olimpijskim igrama je predviđeno za 15.25.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike