Zvezda je među osam najboljih u Evropi! Dramatičan meč prelomljen u poslednjim sekundama!

24.03.2024

06:53

0

Autor: P.K.

Slaviće crveno-beli svog heroja dok čekaju revanš

Zvezda je među osam najboljih u Evropi! Dramatičan meč prelomljen u poslednjim sekundama!
Dušan Vasić - Copyright MN Press

Vaterpolisti Crvene zvezde plasirali su se četvrtfinale Evrokupa, pošto su u u Beogradu pobedili mađarski tim BVSC 12:9 (4:4, 3:2, 3:2, 2:1)

U prvom meču u Budimpešti BVSC je slavio 13:11.

Pred Crvenom zvezdom bio je izazovan zadatak posle ispadanja iz Lige šampiona, ali je tim pokazao snagu i sposobnost da odgovori izazovu. BVSC je stigao u Beograd sa dva gola viška iz prvog susreta, ali su crveno-beli uspeli da preokrene situaciju i izbore plasman u narednu fazu takmičenja.

Dušan Vasić postao je heroj večeri golom koji je postigao četiri sekunde pre kraja, čime je crveno-beli tim osigurao pobedu i plasman u četvrtfinale. Predstojeći žreb odlučiće protivnika Crvene zvezde u borbi za mesto na "fajnal foru".

Tokom većeg dela meča, Mađari su držali kontrolu nad rezultatom, ne dozvoljavajući Zvezdi da stekne prednost od dva gola, koja bi anulirala zaostatak iz Budimpešte. 

Iako su Boegrađani imali početno vođstvo od 2:0, BVSC se nije predavao, preokrenuo rezultat i čak poveo sa 4:3 i 5:4.

Preokret se dogodio u petom minutu treće četvrtine, kada je golom Draška Gogova Crvena zvezda stekla dva gola prednosti – 8:6. Nakon što je Marko Radović povećao prednost na 10:7, postalo je jasno da beogradski tim ima kontrolu nad mečem.

Ipak, poslednja četvrtina donela je neizvesnost. Dugo je rezultat 10:8 bio na semaforu, sve dok Mađari nisu smanjili na 10:9 tri i po minuta pre kraja, pogotkom Đarfaša.

U završnim trenucima meča, Crvena zvezda je igrala na sve ili ništa. Dušan Vasić je prvo iskoristio prednost igrača više minut i po pre kraja, a zatim je udarcem sa šest metara u poslednjim sekundama osigurao crveno-belima mesto među osam najboljih timova Evrokupa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike