Slavljenica Zvezda izabrala najbolje! Marica i Nemanja dobili priznanja, a tu su i fudbaleri, veslači... (GALERIJA)

04.03.2024

15:16

0

Autor: D. N.

Crveno-beli proslavili 79. rođendan

Slavljenica Zvezda izabrala najbolje! Marica i Nemanja dobili priznanja, a tu su i fudbaleri, veslači... (GALERIJA)
Copyright FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Povodom proslave 79. rođendana SD Crvena zvezda na stadionu "Rajko Mitić" održana je i proslava, na kojoj je govorio i predsednik UO Društva, Zvezdan Terzić. Takođe, dodeljene su tradicionalne godišnje nagrade.

Džudistkinja Marica Perišić i džudista Nemanja Majdov proglašeni su danas za najbolje sportiste Sportskog društva Crvene zvezde u prošloj godini. Fudbaleri Crvene zvezde, koji su prošle sezone osvojili "duplu krunu", izabrani su za najbolji klub Sportskog društva crveno-belih.

Vaterpolo stručnjak Aleksandar Filipović dobio je nagradu za najboljeg trenera SD Crvena zvezda. Karting vozač David Matlak proglašen je za najboljeg pionira SD Crvena zvezda, dok je teniserka Dušica Popovski izabrana za najbolju pionirku crveno-belih.

Pioniri fudbalskog kluba Crvena zvezda su proglašeni za najbolji pionirski klub.

Najbolji kadeti Crvene zvezde su mladi veslači Milan Stevanović i Milan Cvetković, dok je za najbolju kadetkinju proglašena mlada odbojkašica "crveno-belih" Simona Mateska. Mlade atletičarke Zvezde izabrane su za najbolji ženski kadetski klub.

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić izabran je za najboljeg juniora Crvene zvezde, dok je rvačica Maša Perović dobila je nagradu za najbolju juniorku. Omladinci karate kluba izabrani su za najbolju juniorsku ekipu.

Trener mladih veslača Igor Lončar dobio je nagradu za najboljeg trenera mlađih kategorija. Fudbaler Crvene zvezde Kosta Nedeljković izabran je za najboljeg mlađeg seniora. Karatistkinja Emilija Antanasijević proglašena je za najbolju mlađu seniorku.

Institut za transfuziju krvi dobio je od Sportskog društva Crvena zvezda specijalnu nagradu "crveno-belo srce", dok je doktor Darko Rajović izabran za medijsku ličnost godine. Telekom Srbija dobio je nagradu za poslovnog partnera godine.

Novoustanovljeno priznanje "Zvezdin dragoceni trenutak" pripalo je vaterpolo klubu za preokret u finalu i osvajanje Kupa Srbije u sezoni 2022/2023.

Specijalnu kapitensku zastavicu dobili su ženski šahovski, košarkaški i vaterpolo klub. Specijalnu nagradu dobili su i muški džudo i košarkaški klub. Nagrade za životno delo dobili su bivši rukometaš Zvezde Jovica Cvetković i nekadašnja košarkašica crveno-belih Sofija Pekić.

SD Crvena zvezda je 2023. godini osvojilo 25 pehara u seniorskoj konkurenciji i 20 u mlađim kategorijama. SD Crvena zvezda, koje je najtrofejnije u Srbiji i regionu, broji 34 kluba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike