Velika tragedija za atletski svet! Rekorder poginuo u saobraćajnoj nesreći!

12.02.2024

00:07

0

Autor: A. Š.

Kelvin Kiptum život je izgubio u saobraćajnoj nesreći na putu Eldoret - Kapsabet

Velika tragedija za atletski svet! Rekorder poginuo u saobraćajnoj nesreći!
Kelvin Kiptum - Copyright Profimedia

Užasna vest potresla je u nedelju svet atletike. Jedan od najboljih maratonaca na planeti i svetski rekorder Kelvin Kiptum poginuo ja u saobraćajnoj nesreći na putu Eldoret – Kapsabet.

Nesrećni Kenijac život je izgubio u rodnoj zemlji, a u udesu život je izgubio i njegov trener Garvais Hakizimana, dok je treći putnik Šeron Kosgi sa teškim povredama hitno prevežena u bolnicu gde je primljena na odeljenje intenzivne nege.

Kako prenose svetski mediji, Kiptum je bio za volanom Tojote Premio kada je izgubio kontrolu nad vozilom, posle čega je uleteo u jarak i udario u veliko drvo.

U ovoj nesreći je učestvovalo samo jedno vozilo, gde je aktuelni svetski rekorder u maratonu, Kelvin Kiptum bio za volanom sa dva putnika. Kiptum i Hakzimana su poginuli na licu mesta, dok je treća osoba prevezena u bolnicu - potvrdio je šef policije Piter Mulinge.

Kiptum je svetski rekorder u maratonu sa vremenom od dva sata i 35 sekundi, a prema njegovim rečima, želeo je da pokuša da istrči tu distancu za ispod dva časa u Roterdamu, 14. aprila ove godine. Nažalost, sudbina je imala drugačiji plan...

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike