Dugoročno ili kratkoročno sportsko klađenje: Koje bi trebalo da izabereš?

01.02.2024

14:18

0

Ukoliko želite odgovore na ova pitanja, onda ste definitivno na pravom mestu

Dugoročno ili kratkoročno sportsko klađenje: Koje bi trebalo da izabereš?
Ilustracija - Copyright Profimedia

Koja je glavna razlika između dugoročnog i kratkoročnog klađenja? Koje su prednosti i mane svake vrste sportskog klađenja i koja je bolja za vas? Ukoliko želite odgovore na ova pitanja, onda ste definitivno na pravom mestu.

Idemo redom. Hajde da razjasnimo šta je dugoročno a šta kratkoročno klađenje.

Šta je dugoročno klađenje?

Dugoročno klađenje je klađenje na ishod događaja koje nude najbolje online kladionice u Srbiji i koji će se rešiti u budućnosti. Koliko dugo u budućnosti, možete pitati i dobićete sledeći odgovor: ne postoji standardna vremenska granica koja određuje budućnost dugoročne opklade.

Stvar je u tome što dugoročne opklade ne uključuju nešto što će se uskoro dogoditi i ne uključuju onlajn klađenje na recimo jednu igru, već na celo takmičenje, turnir, ligu ili bilo koji drugi događaj.

Dugoročno klađenje je u porastu, pri čemu direktne opklade kontinuirano rastu u obimu i vrednosti udela u ukupnim prihodima koje generišu onlajn kladionice. Igrači vole da se klade na klub koji će osvojiti Ligu šampiona, tim koji će pobediti u finalu NBA lige ili tenisera koji će osvojiti US Open.

Štaviše, uživaju u klađenju na prve tri pozicije u ligi, ili na to da li će na kraju takmičenja jedan tim biti bolje rangiran od drugog. Uopšteno govoreći, igrači vole da se klade na konačan ishod „celog“ događaja i to nam zapravo mnogo govori: vole da se klade na duge staze. Srpske kladionice u tom smislu nisu izuzetak.

Šta je kratkoročno klađenje?

Za razliku od dugoročnog klađenja, kratkoročno klađenje je klađenje na nešto što će se rešiti odmah ili vrlo brzo. Klađenje na datu fudbalsku, košarkašku utakmicu ili teniski meč je čin kratkoročnog klađenja gde se fokusirate na jedan deo celog takmičenja, lige ili turnira iz lista kladionica: na konkretnu predstojeću utakmicu.

Prednosti i mane dugoročnog klađenja

Dugoročno klađenje ima nekoliko prednosti i zato ga često preferiraju igrači, ali postoje i nedostaci koje treba imati na umu.

Dakle, sa dugoročnim klađenjem, dobijate sledeće prednosti:

Veće kvote i veće isplate: dugoročne opklade obično dolaze sa većim kvotama i iz tog razloga, ako pobedite, možete da osvojite više profita u poređenju sa kratkoročnim opkladama.

Manji je emocionalni uticaj na vaše klađenje: u većini slučajeva emocije smetaju kada govorimo o impulsivnim opkladama ili kada postoji mnogo napetosti i akcije dok gledate utakmicu (u onlajn klađenju na primer), ali retko ometaju dugoročne opklade, kada se čini da su racionalno razmišljanje i analitički pristup važniji u odabiru i klađenju na ishode.To zahteva manje emotivnog angažovanja sa vaše strane.

Sa dugoročnim opkladama ne morate da se obavezujete na svakodnevno istraživanje i uronite u igru, kao što je to slučaj sa tekućim klađenjem.

Ali, sa dugoročnim opkladama, takođe imate neka ograničenja i nedostatke.

Deo vašeg novca je vezan za opkladu na prilično dugo vreme: pošto su dugoročne opklade za daleku budućnost, vaš ulog je zaključan od strane Srpskih kladionica dok se opklada ne izmiri.

To je daleko manje uzbudljivo od kratkoročnog klađenja, pogotovo zato što ne zahteva da budete uključeni dok gledate utakmicu.

Prednosti i mane kratkoročnog klađenja

Sa kratkoročnim opkladama, bez obzira da li su uplaćene pre meča ili su u pitanju onlajn opklade uživo, igrači imaju znatno drugačije iskustvo u poređenju sa dugoročnim klađenjem. U tome ima i prednosti i mana.

Glavne prednosti kratkoročnog klađenja uključuju:

Veliko uzbuđenje i angažovanje: nema ništa uzbudljivije i impresivnije od klađenja na ono što ćete gledati, od onlajn klađenja. Sa datom tehnologijom, jednostavno ulazite u akciju i postajete uključeni koliko god je to moguće.

Možete da pobedite i ostvarite profit odmah, bez čekanja da se završi veliko takmičenje.

Napredna strategija klađenja: postajete sve veštiji u klađenju pri čemu ćete moći da razvijete, poboljšate, prilagodite i fino podesite svoju strategiju.

Ali, kao i kod dugoročnih opklada, kratkoročne opklade takođe imaju neke nedostatke, a najvažnije su sledeće:

Niže ponuđene kvote što implicira niže potencijalne dobitke

Vi ste u stalnoj potrazi, čitanju i analizi za opklade koje želite da odigrate

Postoje šanse da ćete upasti u gubitnični niz i to bi moglo biti razočaravajuće

Mnogo više emocija je uključeno u klađenje na kratkoročne opklade

Koji je bolji za vas?

Niko zapravo ne može reći koji je bolji, ali ako pažljivo ispitate prednosti i mane svakog od njih, sigurno ćete sami dobiti odgovor.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike