Poraz Srbije pred start Evropskog prvenstva! Rukometaši nisu mogli protiv vicešampiona Starog kontinenta!

06.01.2024

23:57

0

Autor: G. F.

Španija je bila dobra provera pred izazove u Nemačkoj

Poraz Srbije pred start Evropskog prvenstva! Rukometaši nisu mogli protiv vicešampiona Starog kontinenta!
Selektor Srbije Toni Đerona - Copyright MN Press

Rukometaši Srbije poraženi su u generalnoj probi pred start Evropskog šampionata. u Granoljersu od domaćina Španije sa 32:26 (16:13).

Na golu Srbije blistao je Dejan Milosavljev sa 11 odbrana, dok je najefikasniji bio iskusni Bogdan Radivojević koji je postigao pet golova za Srbiju.

U ekipi selektora Tonija Đerone čak petorica igrača postigli su po tri gola. U pitanju su Miloš Kos, Miajlo Marsenić, Uroš Kojadinović, Vukašin Vorkapić i Lazar Kukić.

Kod Španaca su se izdvojila brzonoga krila Aleis Gomez Abeljo i Dani Fernandez, sa po pet iskorišćenih šuteva, koliko je dao i levi bek Dani Dujšebajev. Sve to u duelu sa, s naše tačke gledišta, previše iskorišćenih kontri.

Na selektoru Toniju Đeroni je da presudi ko je od rukometaša prekobrojan, najverovatnije će jedan biti Marko Srdanović umesto koga se u tim vraća kapiten Nemanja Ilić, a ime drugog prekobrojnog još nije poznato.

Srbija prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj igra 12. januara protiv Islanda, a protivnici "orlova" u grupi C još su Crna Gora i Mađarska.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike