Prošla je čitava decenija od Šumaherove nesreće na skijanju: Jedan pad je od šampiona načinio čoveka okruženog lekarima!

29.12.2023

06:58

0

Autor: A. S.

Najbliži čine sve kako bi se oporavio

Prošla je čitava decenija od Šumaherove nesreće na skijanju: Jedan pad je od šampiona načinio čoveka okruženog lekarima!
Mihael Šumaher u Italiji 2003. - Copyright Profimedia

Jedan od najvećih sportista sveta svih vremena, Mihael Šumaher, već celu deceniju vodi tešku bitku za život.

Na današnji dan, veliki šampion je 2013. godine sa porodicom uživao u francuskim Alpima. A onda se uputio na skijanje. I dok je prolazio neobezbeđenu oblast van staze, doživeo je pad i udaruo u stenu. Iako je nosio kacigu, zadobio je teške povrede glave, pa je hitno prebačen u bolnicu. Ubrzo je, nakon nekoliko operacija, završio u veštačkoj komi, iz koje se nije budio skoro pola godine, a onda su o njegovom stanju prestale da stižu informacije.

Prebačen je na kućno lečenje, porodica je obezbedila najbolje uslove i velike stručnjake kako bi brinula o njemu, i samo najbliži krug ljudi može da ga vidi.

Međutim, uoči godišnjice nesreće, nemački novinari su malo više istraživali, čak je snimljena i jedna dokumentarna emisija, pa su isplivale i neke dodatne informacije.

Poslednje što je poznato jeste to da se Šumaher u okviru svoje nege i rehabilitacije vozio u automobilu, a svrha je bila da stimuliše mozak poznatim zvucima.

O šampionu Formule 1 brigu vodi tim od oko 15 lekara, masera ​​i asistenata, i ne napuštaju ga nijednog trenutka.

Kako je njegova supruga Korina otkrila, Mihael je podvrgnut rehabilitaciji zbog povreda i on je sada „drugačiji, ali je prisutan“.

Mihael Šumaher je u svet Formule 1 ušao 1991. i takmičio se sve do 2012. godine. U tom periodu je osvojio dve titule 1994. i 1995. sa Benetonom, a potom i pet u nizu sa Ferarijem, od 2000. do 2004. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike