24SEDAM RUMA Sjajan uspeh rumskih kikboksera na Evropskom prvenstvu: Mišo Vorkapić osvojio zlato!

04.09.2023

21:01

0

Autor: 24sedam

Ivan Marković, u konkurenciji starijih juniora do 67 kg, pobedio je takmičara iz Crne Gore u osmini finala, ali je zatim poražen u četvrtfinalu od takmičara iz Bugarske

24SEDAM RUMA Sjajan uspeh rumskih kikboksera na Evropskom prvenstvu: Mišo Vorkapić osvojio zlato!
Copyright Opština Ruma

Na prvenstvu Evrope za kadete i juniore održanom u Istanbulu od 26.08. do 09.03.2023. godine za reprezentaciju Srbije su nastupila tri člana Kik boks kluba "Ru09", kao i trener kluba Vladimir Bogović, kao član stručnog štaba.

Milica Bogović, u kategoriji starijih juniorki do 52 kg, debitovala je za reprezentaciju. Iako je vodila do samog kraja meča rezultatom 2:1, izgubila je od predstavnice Ukrajine u četvrtfinalu, plaćajući ceh neiskustvu na internacionalnoj sceni.

Ivan Marković, u konkurenciji starijih juniora do 67 kg, pobedio je takmičara iz Crne Gore u osmini finala, ali je zatim poražen u četvrtfinalu od takmičara iz Bugarske.

Mišo Vorkapić, najiskusniji u ovom timu iz Rume, takmičio se u kategoriji starijih juniora preko 91 kg. On je ubedljivo pobedio predstavnika Turske u polufinalu, a potom dominirao u finalnom meču protiv takmičara iz Azerbejdžana, osvojivši zlatnu medalju na ovom takmičenju.

Nakon prošlogodišnje zlatne medalje koju je osvojila Nikolina Kasap na Svetskom prvenstvu, rumski klub je ove godine ponovo postigao izuzetan uspeh s evropskim prvakom Mišom Vorkapićem, održavajući kontinuitet u osvajanju najsjajnijih odličja na velikim takmičenjima.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike