24SEDAM RUMA Mlada Rumljanka Anja Mitrović predstavljaće Srbiju na EP za mlade u šahu: Igraću svim srcem za Srbiju, za svoj grad i svoj klub

28.09.2023

19:56

0

Autor: 24sedam

Na ovom prvenstvu, Anju očekuje izazovna borba, gde će se suočiti sa šahistima iz različitih zemalja

24SEDAM RUMA Mlada Rumljanka Anja Mitrović predstavljaće Srbiju na EP za mlade u šahu: Igraću svim srcem za Srbiju, za svoj grad i svoj klub
Anja Mitrović - Copyright Opština Ruma

Dvanaestogodišnja talentovana šahistkinja Anja Mitrović, učenica Osnovne škole „Zmaj Jova Jovanović“ iz Rume, spremna je da zasija na međunarodnom šahovskom nebu dok predstavlja Srbiju na Evropskom prvenstvu za mlade u brzopoteznom i ubrzanom šahu za 2023. godinu. Ovo takmičenje održava se u Sloveniji, u Brežicama, u okviru Termi Čatež, u periodu od 27. septembra do 1. oktobra 2023. godine.

Anja Mitrović, koja je i član mlade reprezentacije Srbije, takmiči se u kategoriji „open“ i „žene“ za uzrast do 12 godina. Njen talenat i posvećenost šahu doveli su je do ovog važnog trenutka u njenoj šahovskoj karijeri.

Na ovom prvenstvu, Anju očekuje izazovna borba, gde će se suočiti sa šahistima iz različitih zemalja. Takmičenje obuhvata 9 kola u ubrzanom šahu i 9 kola u brzopoteznom šahu, što zahteva brzinu razmišljanja, preciznost i duboko šahovsko razmišljanje.

„Igraću svim srcem za Srbiju, za svoj grad, svoj klub, školu i svoje drugare koji me bodre od kuće i navijaju za mene“, poručila je Anja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike