Legende svetskog boksa gosti Srbije povodom početka izgradnje nacionalnog trening centra!

02.12.2023

15:29

0

Skup velikih asova boksa

Legende svetskog boksa gosti Srbije povodom početka izgradnje nacionalnog trening centra!
Copyright Tanjug

Čuveni bokserski šampioni Amerikanac Roj Džons junior i Rusi Aleksandar Povetkin i Denis Lebedev borave u Beogradu kao gosti Saveza povodom početka izgradnje Nacionalnog trening centra i multifunkcionalne dvorane.

Trening centar biće izgrađen na Novom Beogradu, a ceremoniji polaganja kamena temeljca sutra od 10 sati trebalo bi da prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Prvi put sam ovde, divna zemlja, ljudi, klima, srećan sam što sam došao. U Rusiji imamo takve centre, a ovaj u Beogradu će dodsano uticati na saradnju jer će i naši bokseri moći da dolaze u Beograd - rekao je Povetkin, dvostruki evropski, svetski i olimpijski šampion.

Tanjug
Roj Džons Džunior i Nenad Borovčanin

- Poruka mladim bokserima je ista koju je meni govorio trener, a to je da nikada nema odustajanja, dodao je on. Taj stav je važan i za život. Boks nas uči da nikad ne udaraš slabijeg i to je poruka za život - istakao je Povetkin i naglasio da mu je čast što će upoznati predsednika Srbije jer to pokazuje kakav je odnos države prema sportu i boksu.

Roj Džons Džunior, jedini vlasnik titula u četiri kategorije, rekao je da mu je drago što je ponovo u Beogradu, jer je bio promoter Svetskog prvenstva.

- Trening centar je veoma važan jer da biste imali sjajan kraj karijere bitan je pravi početak. Boks je način života i kada ga usvojite to je put ka uspehu - poručio je Amerikanac.

Denis Lebedev, IBF šampion, posebno je naglasio prijateljstvo srpskog i ruskog naroda.

Tanjug
Šampioni na okupu

- Ovde mi nije potreban prevodilac, sličan jezik, slična kultura,. Da biste postali šampion morate da uložite veliki rad, a za to je važno gde trenirate. Samo je Roj imao božiji dar, ali je takođe morao jako da trenira - rekao je Lebedev.

Predsednik BSS Nenad Borovčanin rekao je da mu je drago što će ovakvi bokserski šampioni iz Rusije i Amerike biti prisutni na na tako znacajnom događaju. Ujedno, sva trojica biće i promoteri Evropskog prvenstva u boksu naredne godine u Beogradu.

Gosti iz Amerike i Rusije dobili su i prigodne poklone od predsednika Srbije Vučića.

Na druženje sa šampionima bili su i srpski bokserski reprezentativci Vladan Babić, Almir Memić, Jovan Nikolić, kao i evropska šampionka za mlađe seniore Sara Ćirković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike