Jamaha suspendovala španskog pilota: Sumnja se da je namerno oštetio motor

12.08.2021

16:28

0

Maverik Vinjales neće se takmičiti za Veliku nagradu Austrije

Jamaha suspendovala španskog pilota: Sumnja se da je namerno oštetio motor
Copyright Maverik Vinjales/Profimedia

Španski motociklista Maverik Vinjales suspendovan je od vođstva svog tima i neće učestvovati na narednoj Velikoj nagradi Austrije Moto GP na stazi Red Bul Ring u Spilbergu.

Jamahin tim je detaljno proučio elektroniku i podatke o motoru koji u ostali u kompjuteru posle njegove trke za Veliku nagradu Štajerske i na osnovu svega je zaključeno da je Španac uzrokovao “neobjašnjiv nepravilan rad motocikla”.

Vozilo u tom stanju bilo je opasno kako za samog Vinjalesa, tako i za ostale takmičare na trci, pa će španski motociklista morati na prinudni odmor. Jamaha ne planira da ga zameni, barem zasad, iako ostaje sumnja da je namerno oštetio motor.

Španac je proletos već najavio da će napustiti Jamahu godinu dan apre isteka ugovora. Ipak, kako trenutno stvari stoje on će se pridružiti Apriliji naredne 2022. godine, ali ostaje pitanje kako će rešiti probleme koje ima sa sadašnjim poslodavcima.

On je prijavio prošle nedelje veliki broj tehničkih problema tokom VN Štajerske. Po drugi put u tri trke krenuo je sa poslednjeg mesta, a na kraju se vratio u garažu jedan krug pre kraja.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike