Radnički preskače kvalifikacije za Ligu šampiona: Sjajna vest za srpski vaterpolo

13.08.2021

10:45

0

Evropska plivačka federacija obradovala Kragujevčane

Radnički preskače kvalifikacije za Ligu šampiona: Sjajna vest za srpski vaterpolo
Copyright www.kvkradnicki.com

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca igraće direktno u polufinalnoj grupi Lige šampiona, saopštila je Evropska plivačka federacija (LEN).

Radnički će tako biti drugi srpski klub u Ligi šampiona, pošto je ranije to izborila ekipa Novog Beograda, koja će biti siguran učesnik i domaćin završnog fajnal-ejt turnira u naredne dve godine.

– Vaterpolo savez Srbije napravio je fantastičnu stvar za srpski vaterpolo da šampion države igra direktno u Ligi šampiona, što je veoma značajno i za ubuduće. Od osnivanja nam je bio cilj da se nadmećemo sa najjačima u Ligi šampiona i to je veoma značajno za naš klub, grad i zemlju. Sada kada smo stigli tu želimo da zauvek i ostanemo. Liga šampiona je prestižno i veoma zahtevno takmičenje u svakom pogledu, ali mi smo spremni da se izborimo sa svim izazovima i trudićemo se da opravdamo ukazano poverenje i da u najboljem svetlu predstavimo sebe, Kragujevac i srpski vaterpolo – rekao je Jugoslav Vasović, direktor VK Radnički.

Pročitajte još:

Iz obe polufinalne grupe plasman na završni turnir osiguraće po četiri ekipe, pa je veoma moguće da u samoj završnici Lige šampiona gledamo dva srpska kluba.

Radnički je aktuelni šampion Srbije, kao i Regionalne lige.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike