Šampion F1 udario na stazu u Las Vegasu: Monako je Liga šampiona za ovo, i ja mogu samo da odem da se napijem "k'o d**e"!

19.11.2023

06:53

0

Autor: P.K.

Maks Ferstapen misli da je akcenat previše na zabavi, a premalo na sportu

Šampion F1 udario na stazu u Las Vegasu: Monako je Liga šampiona za ovo, i ja mogu samo da odem da se napijem "k'o d**e"!
Maks Ferstapen - Copyright Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Trostruki uzastopni šampion Formule 1, Maks Ferstapen pojačao je napade na trku u Las Vegasu, a stazu je nazvao "nacionalnom ligom" u poređenju sa "Ligom šampiona" koju predstavlja Monako. I nije da nema razloga za to.

Svetski šampion se ponovo žalio što rukovodstvo F1 forsira zabavu umesto da naglašava sport.

U Vegasu se vozi prvi put još od 1982. a Ferstapen je ismeva kao "99% šou, 1% sportski događaj". Posle kvalifikacija, u kojima je zauzeo treće mesto, u subotu je ponovo bio veoma kritičan prema stazi i naporima F1 da prodaju ovaj događaj američkoj publici.

Kada su ga pitali kako se krug kvalifikacija na ulicama grada upoređuje sa onim u Monaku, dao je prezriv odgovor u jednoj rečenici.

- Mislim da je Monako kao Liga šampiona, ovo je nacionalna liga.

Veruje se da je F1 uložila čak 700 miliona dolara da bi se ova trka dogodila, ali Ferstapen nije odustajao od svoje glavne poruke. Ponovo je naglasio visceralno zadovoljstvo koje oseća vozeći klasične staze, ali je insistirao da ostaje potpuno ravnodušan kada je u pitanju najnovija i najsjajnija novost u F1.

- Volim Vegas, ali ne da vozim Formulu 1. Volim da popijem par pića, bacim sve na crveno, pojedem nešto fino, ali emocije, strast? Nisu tu u poređenju sa nekim starim stazama. Više je u pitanju prava staza, Spa, Monca. Videti navijače tamo je neverovatno i kad uskočim u auto, uzbudim se i volim da vozim oko tih mesta.

Ferstapen nikada nije bio veliki fan većine gradskih staza, ali je bio posebno kritičan prema ovom događaju, gde je F1 prvi put i organizator trke i promoter koji je reklamirao trku kao izložbu za sport sličnu Super Boulu. To je očigledno hladnog Holanđanina ostavilo ravnodušnim. On je ponovo postavio neka pitanja koja će verovatno loše pasti menadžmentu F1.

- Razumem da navijačima treba možda nešto da rade oko staze, ali važnije je da im objasnimo šta radimo kao sport. Većina dolazi samo da se zabavi, popije, vidi nastup. To mogu da radim širom sveta, mogu da idem na Ibicu i napijem se kao d**e i provedem se dobro.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike