Habib otkrio koliko je miliona odbio za povratak u oktagon: Teško je reći "ne", ali pare mi nisu najvažnija stvar

10.11.2023 | 20:05

Autor: P.K.

Legendarni MMA as dao reč majci i neće da je pogazi

Copyright Profimedia

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena Habib Nurmagomedov završio je svoju briljantnu karijeru pre skoro tačno tri godine, oktobra 2020. On se povukao neporažen, sa skorom 29:0.

Habib je prekinuo karijeru jer je obećao majci da se neće boriti posle smrti oca, a sada je otkrio da je odbio neverovatne sume novca za nastavak karijere! Ljubitelji MMA imali su prilike da vide na snimcima kako prvi čovek UFC-a, najmoćnije organizacije u sportu, pokušava da "obrlati" Nurmagomedova, ali je "Orao" ostao nepokolebljiv.

Habib je sada u razgovoru sa još jednom MMA legendom, Danijelom Kormijerom ispričao o kojim iznosima se radi.

- Kad si najbolji borac na svetu, kada si dovoljno jak, kad imaš para i kada si slavan, teško je reći "ne" takvim stvarima. Nije nimalo lako. Nije lako odbiti ponudu od 20-30-40 miliona dolara. Ali, za mene nije sve u novcu. To za mene nije najvažnija stvar. Kažem, nije laka odluka, ali ako sam već odlučio da odem, to je završena priča. Srećan sam i nikad nisam zažalio zbog odluke.

 

 

Habib je posle završetka karijere odlučio da nasledi oca Abdulmanapa i postane trener. Dobro je počeo, ali je i od toga odustao i potpuno je napustio MMA.

Ali, to ne znači da je prestao da trenira, a oni koji su trenirali sa njim kažu da je sada jači nego ikad. Što i nije čudno, jer ima tek 35 godina.

Šteta što nećemo imati priliku da to vidimo u oktagonu...

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam