Kako se "kalio" srpski basket: Parizer u Rumuniji, polom do Lugana, sponzor ni na vidiku, a pobede se ređale (VIDEO)

21.08.2021

12:01 >> 14:21

0

Autor: A.S.

A kad se turnir osvoji, i u fići bi se vraćali...

Kako se "kalio" srpski basket: Parizer u Rumuniji, polom do Lugana, sponzor ni na vidiku, a pobede se ređale (VIDEO)
Copyright Nebojša Bošković i Ivan Popović Foto: Printscreen/Youtube/Košarka24

Basket 3×3 nova je olimpijska disciplina. Zasluge što je uvrštena na najvećoj sportskoj smotri, sigurno da pripadaju i basketašima Srbije, koji su godinama osvajali sva velika takmičenja, samim tim, na najbolji način su prezentovali ovu igru.

Iz Tokija, na kraju su se vratili sa bronzom. Želja je bilo sjajnije odličje, ali ovo je samo početak ekspanzije basketa u Srbiji, a kako je izgledao basket nekoliko godina ranije, prilikom gostovanja u podkastu Košarka24, govorili su Nebojša Bošković i Ivan Popović.

Pročitajte još:

– Idemo za Lugano, igramo masters, polom. Autom, pokojnog Gorana Bjelice, Draganovog strica, koji nas je mnogo voleo. Idemo polom nas četvorica, svi visoki oko dva metra, išli do Lugana, hiljadu i nešto kilometara, kriviš se…-

– E a mnogo je lepši povratak kad si nešto uradio – dodao je Popović.

– U tad, i u fići ćemo da se vratio – naveo je Bošković, pa nastavio:

– Valjda zato što znaš koliko si se namučio. Vidi, mi dolazi tamo, prešao si 1100 kilometara dan pre toga, zato što nemaš para da platiš (prenoćište), dolaziš noć uoči turnira, nalaziš preko ne znam kojih veza gde ćeš da prespavaš, kriviš se u jednom polu do tamo. Dođeš na turnir i ti osvojiš  turnir, protiv tada svetskih aždaja –

Setio se Bošković i jednog razgovora sa basketašima Amsterdama, koji je tekao davne 2016. godine. Naime, Holanđani su upitali srpskog igrača koliko novca dobijaju od sponzora, te istakli da su upravo ugovorili 30.000 evra za smeštaj i put tokom sezone, na šta je Bošković odgovorio da oni funkcionišu bez finansijera

Kad su govorili o njihovom početku, nezaobilazna je bila priča o parizeru u Rumunijii i turniru na kom su “jurili” poslednji voz za završni turnir.

– Idemo u Rumuniju, ‘vatamo zadnji voz za završni turnir. Zadnji dinar dajemo za sobu i sutra ujutru kečap, majonez i parizer jedemo. Šta si sve prošao… –

Tada se Popović uključio i istakao da su imali neviđenu potrošnju energije u svakom smislu te reči.

– Naš izvor finansija, da odemo na neki jači turnir, bio je da se osvoji turnir  u Srbiji, gde dođe, pet, šest aždaja od ekipa, krvavo da se oznojiš da uzmeš pare. A nije bilo u glavi kao nećemo osvojiti. Moramo da osvojimo, da bismo imali pare za neki drugi turnir – kazao je Popović, na šta je Bošković dodao:

Pročitajte još:

– Osvajam turnir, jer nam treba za ovo. Ne postoji “mi nismo osvojili turnir” ili smo izgubili finale, jer kao to ne može da se desi, mi moramo ovamo – zaključio je Bošković.

Iako mnogi na basket i dalje gledaju kao na uličnu zabavu tokom leta, između dve profesionalne sezone, basketaš Krupnja i Uba, svojim anegdotama potvrdili su kako to zapravo funkcioniše, i šta je ustvari basket 3×3.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike