Vaterpolisti Partizana, Radničkog, Šapca i Valisa dobili rivale u borbi za Evrokup!

12.09.2023

00:44

0

Srpski predstavnici saznali protiv koga će se, i gde, boriti u kvalifikacijama za Evropu

Vaterpolisti Partizana, Radničkog, Šapca i Valisa dobili rivale u borbi za Evrokup!
Bazen 11. april - Copyright MN Press

Vaterpolisti Partizana igraće u grupi F kvalifikacija za Evrokup sa Duizburgom, Savonom, Telimarom i Seteom, dok će Radnički iz Kragujevca biti u grupi D sa Primorjem, Oradeom i Solarisom, odlučeno je danas žrebom u Netanji, saopštio je Vaterpolo savez Srbije. Domaćin grupe F biće Duizburg, dok će grupa D biti odigrana u Rijeci.

Vaterpolisti Šapca biće domaćini grupe A kvalifikacija za Evrokup. U Šapcu će pored domaćina igrati još jedan srpski klub Valis, zatim Ortiđa, Nojsi le Sek i Dinamo iz Bukurešta. Kvalifikacioni turniri Evrokupa biće odigrani od 21. do 24. septembra, a plasman u narednu fazu takmičenja izboriće po dva najbolja plasirana tima iz svake grupe.

U ženskom Čelendžer kupu nastupiće dve ekipe iz Srbije i to Vojvodina iz Novog Sada i Crvena zvezda. Vojvodina će biti domaćin kvalifikacione grupe A u kojoj će još igrati Mladost i Jadran iz Hrvatske, turski Otu i britanski Mančester. Crvena zvezda će biti u grupi C u Bugarskoj sa domaćom Lokomotivom, Sirensom sa Malte, ekipom Fluvio Portunese iz Portugalije i Orterom iz Velike Britanije.

Turniri Čelendžer kupa na programu su od 20. do 22. oktobra, a plasman na F6 izboriće po dve najbolje plasirane ekipe iz tri kvalifikacione grupe.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike