Radnički bi u Ligu šampiona, kapiten veruje u podvig: Spremni smo, željni dokazivanja!

07.09.2023

00:44

0

Autor: A. S.

Glavni konkurent je italijanska Breša, ali u Kragujevcu gledaju samo sebe

Radnički bi u Ligu šampiona, kapiten veruje u podvig: Spremni smo, željni dokazivanja!
Filip Janković - Copyright MN Press

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca od sedmog do 10. septembra igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a kapiten ekipe, Filip Janković veruje da će njegova ekipa uspeti da se plasira u elitno takmičenje.

Kragujevčani će biti domaćini B kvalifikacione grupe, a pored domaćina, u srcu Šumadije će igrati i italijanska Breša, francuski Nojzi le Sek, crnogorski Primorac i nemački Duizburg. Pobednik turnira izboriće plasman u grupnu fazu, dok će ostale ekipe igrati u Kupu Evrope.

- Spremni smo za ono što nas očekuje i nadam se da ćemo se plasirati u Ligu šampiona. Grupa je dosta jaka i pritom ima pet klubova, pa ćemo samim tim imati i utakmicu više od ostalih grupa. Ovo je mlad tim, ali jako željan dokazivanja, neka nova krv je u ekipi i mislim da nam manjak iskustva nekih igrača neće predstavljati veliki problem. Glavni konkurent nam je Breša, ali i oni su letos pretrpeli dosta promena, kao i ostali timovi, tako da će najviše šanse imati ekipa koje se brže i bolje adaptirala na to - rekao je Janković, prenosi zvanični sajt kluba.

Radnički će takmičenje početi u četvrtak od 20 sati, kada je rival ekipa Primorca, potom sledi slobodan dan, dok će u subotu igrati sa Duizburgom i Nojzi le Sekom. U nedelju sledi Breša, na zatvaranju turnira.

- Primorac je kao i sve ekipe u našoj grupi, pretrpeo dosta izmena, a najznačajnija je svakako promena na mestu trenera. Sigurno je da su i oni u periodu tranzicije, ali su veoma iskusna ekipa, pojačana dokazanim vaterpolistima koji znaju da igraju. Mnogo toga zavisi od nas u toj utakmici i sigurno je da idemo na pobedu, kako sutra, tako i u svakoj ostalom meču - dodao je Janković.

Kapiten je na kraju pozvao navijače da isprate turnir u što većem broju i budu im podrška do podviga.

- Mnogo će nam značiti ta podrška i uveren sam da će tribine biti ispunjene, jer će svaka utakmica na turniru biti neizvesna. Iskoristio bih priliku da i ovim putem pozovem sve navijače da nas podrže - zaključio je Janković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike