Pred šampionkama pala i Belgija: Srbija i dalje maksimalna, Bošković izdominirila

22.08.2021

19:26 >> 22:43

0

U utorak protiv Azerbejdžana

Pred šampionkama pala i Belgija: Srbija i dalje maksimalna, Bošković izdominirila
Copyright MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je i u trećoj utakmici na Evropskom prvenstvu. Ovog puta, ekipa koju predvodi selektor Zoran Terzić savladala je Belgiju sa 3:0 (25:21, 25:21, 25:21) i tako joj nanela prvi poraz na ovom šampionatu.

Odličnu partiju u beogradskoj “Štark areni” je opet pružila Tijana Bošković sa čak 27 poena. Milena Rašić je upisala 12, a Mina Popović osam. Kada je reč o Belgijankama, Brit Herbots je prednjačila sa 20. Selin van Gestel je upisala duplo manje.

Posle “tesnog” početka, Srbija je polako lomila protivnice. Polako su naše odbojkašice došle do prednosti od nekoliko poena. Najveća razlika je bila šest poena – 21:15, a onda je set rutinski priveden kraju. U drugom setu, bilo je za nijansu neizvesnije, ali je opet su Terzićeve devojke bile uspešne.

U poslednjoj deonici, krenule su naše devojke još silovitije, pa je relativno brzo stečena prednost od pet poena (8:3). Belgijanke su smanjile na 15:13, ali je ubrzo bilo i 19:14.

Za naš nacionalni tim, branioca titule sutra je slobodan dan, a za utorak je zakazan duel sa Azerbejdžanom. Posle toga zakazan je i derbi sa Ruskinjama.

pročitajte još:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike