T1 Faker dobio pretnje smrću, korejska policija pokrenula istragu

14.08.2023

19:45

0

U izveštaju saznajemo da Daejeon Metropolitan policija istražuje pretnju, u kojoj osumnjičeni navodi ”da će provaliti u T1 bootcamp i iseći vene Fakeru

T1 Faker dobio pretnje smrću, korejska policija pokrenula istragu
Copyright LCK

Kako prenosi korejski medijski portal Yonhap News, lokalna seulska policija je ovog vikenda pokrenula istragu zbog pretnje smrću koja je bila upućena čuvenom T1 League of Legends midlejneru Fakeru.

U izveštaju saznajemo da Daejeon Metropolitan policija istražuje pretnju, u kojoj osumnjičeni navodi ”da će provaliti u T1 bootcamp i iseći vene Fakeru”. Pretnja je objavljena onlajn, piše portal "Rur.rs".

Policija trenutno traga za IP adresom osumnjičenog, koji će biti uhapšen u slučaju da bude uhvaćen.

T1 je objavio da je incident prijavio policiji, rekavši ”da će dati sve od sebe da zaštiti svoje igrače do kraja LCK plejofa”. LCK je na to dodao da će pojačati bezbednosne mere oko LoL Parka u Seulu do kraja sezone, kao i na Worlds šampionatu koji će se ove godine održati u Južnoj Koreji.

Pretnje Fakeru nisu jedni razlog za pojačanja bezbednosnih mera. Naime, broj nasilnih zločina u Seulu i okolnim gradovima je nedavno porastao, uključujući slučaj u kome je 22-godišnji muškarac nožem izbo nastavnika, kao i slučaj u kome je devetoro ljudi izbodeno na železničkoj stanici u blizini Seongnama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike