Zlato za Nemeša na Gran-priju u Nemačkoj

14.08.2023

10:15

0

Sva trojica naših rvača bila su zaista izvanredna

Zlato za Nemeša na Gran-priju u Nemačkoj
Copyright Privatna arhiva

Srpski rvači se intenzivno pripremaju za predstojeće Svetsko prvenstvo kome će drugi put uzastopno Beograd biti domaćin od 16. do 24. septembra. Da su naši reprezentativci u odličnoj formi dokaz su i vrhunski rezultati koje iz nedelje u nedelju beleže na međunarodnim turnirima. 

 

Na Gran-priju u Nemačkoj, u konkurenciji 26 vrlo kvalitetnih rvača, Viktor Nemeš osvojio je zlatnu medalju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 77 kilograma. Nemeš je prvo pobedio Ukrajinca Volodimira Jakovljeva sa 6:3, a zatim je savladao Finca Jonija Sarkinena sa 4:2. U polufinalu je bio bolji od nemačkog reprezentativca Denija Nakaeva, a u finalu je pobedio Japanca Naua Kusakoa tehničkim tušem - 8:0.

Privatna arhiva
 

Takođe, veoma dobar nastup u Nemačkoj ostvarili su Aleksa Ilić i Sebastijan Nađ koji su zauzeli peta mesta.

- Sva trojica naših rvača bila su zaista izvanredna - sumira utiske sa nemačkog Gran-prija jedan od trenera rvačke reprezentacije Srbije Vojislav Trajković.

On je istakao da nastavljaju sa vrednim radom i pripremama.

- Čestitam im na odličnim borbama. Ovo je bila prava provera pred Svetsko prvenstvo, s obzirom na to da je konkurencija zaista bila žestoka. Nastavljamo sa vrednim radom i već u utorak putujemo u Tursku na nastavak priprema, gde ćemo biti u prilici da treniramo sa njihovom reprezentacijom u izvanrednim uslovima - zaključio je Trajković. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike