Nađa Higl je prvak sveta! Čudo nad čudima dogodilo se u Rimu! (VIDEO)

31.07.2023

07:32

0

Autor: G. F.

Na današnji dan pre 14 godina naša plivačica ispisala je istoriju

Nađa Higl je prvak sveta! Čudo nad čudima dogodilo se u Rimu! (VIDEO)
Nađa Higl prvakinja sveta - Copyright MN Press

Nisu u sportu retkost velika iznenađenja, ali i među njima ima onih koja ostanu nezaboravna.

Jedno takvo iznenađenje, verovatno je tačnije reći senzaciju, napravila je mlada srpska plivačica Nađa Higl na Svetskom prvenstvu u Rimu.

Pre tačno 14 godina devojka iz Pančeva doplivala je do zlatne medalje i titule prvaka sveta! Bila je to trka koja se i danas analizira u plivačkom svetu.

 

 

Disciplina 200 metara prsno i paklena konkurencija. Anamej Pirs, Mirna Jukić, Tamura Nanaka, Rebeka Soni... sve su to plivačka imena "da se smrzneš", a njih je Nađa sve preplivala!

Već sam plasman u finale bio je veliki uspeh za Nađu. A tu trku isplivala je perfektno. Rezultat od 2.21.62 zauvek će biti u istorijskim knjigama našeg plivanja.

- Samo sam želela da isplivam svoje najbolje vreme. samo to je bilo zacrtano u mojoj glavi i samo o tome sam razmišljala. Priznajem, iznenađena sam, nisam očekivala ovakav uspeh - rekla je tada svetska šampionka.

 

 

To Svetsko prvenstvo, taj Rim, taj večni grad, Nađa Higl će večno pamtiti. Baš kao i svi oni koji su te davne 2014. godine osetili ponos zbog sjajnog uspeha naše plivačice...

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike