"Frka" selektora posle meča za bronzu: Danac besan na Balkance, Hrvat mu odgovorio bez pardona

20.12.2020

21:33 >> 21:41

0

Autor: Adam Štulić

Napeto je bilo na terenu, ali i posle meča

"Frka" selektora posle meča za bronzu: Danac besan na Balkance, Hrvat mu odgovorio bez pardona
Copyright Tanjug/Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

Rukometašice Hrvatske osvojile su bronzanu medalju, pošto su u borbi za treće mesto na EP savladali domaćina šampionata Dansku 25:19, sjajnom igrom u završnici meča.

Poraz je, sasvim razumljivo, veoma teško pao selektoru domaće selekcije Jesperu Jensenu, koji je posle duela za neuspeh okrivio “balkanski klan”, s obzirom da je sudijski tandem na meču bio iz Crne Gore.

– Tako mi je žao i boli me, jer mislim da nismo zaslužili da izgubimo na ovakav način. Ali, čestitam Hrvaticama što su odvele meč na svoj mlin – rekao je Jensen i u dahu nastavio:

Pročitajte još

– Ovo je bilo smešno, groteskno… Sudije su nas žestoko pritiskale. To sam poslednji put video pre 20 godina. Trče okolo i pričaju sa igračima na balkanskom jeziku. Pričali smo baš posle utakmice, nije to bio tako visok nivo, ali sudije su favorizirale Hrvatsku. To je izgledalo… Ma ne znam kako bih to objasnio. Poklanjale su im puno lopti… Naravno da moramo razloge poraza da tražimo u nama i znam da to deluje kao šuplja priča, ali u takvim uslovima bilo je teško fokusirati se na prave stvari – kazao je selektor Danske.

Njegov kolega iz Hrvatske Nenad Šoštarić nije mogao da prećuti sve izrečeno od strane Jensena.

– Šta čovek može da kaže posle ovoga… Odigrali smo odličnu obranu i u napadu pametno. Imali smo strašnu motivaciju, zbog danskog selektora koji je kao ekspert rekao, da ne budem bezobrazan, da imamo jedan posto šanse u današnjoj utakmici. Što se tiče njegove velike ekspertize i njegog znanja… Bio je selektor reprezentacije i nije se plasirao ni na jedno takmičenje – rekao je, između ostalog, Šoštarić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike