Indijci pomažu na Crvenom krstu

16.09.2020

12:09 >> 12:26

0

Autor: Adam Štulić

Odbojkaški klub Radnički postigao dogovor o saradnji s fudbalskim klubom Kerala Blasters

Indijci pomažu na Crvenom krstu
Copyright Profimedia

U hali na Crvenom krstu ove sezone igraće odbojkašice Radničkog Blastersa. Dodatna reč u imenu stigla je posle potpisane neobične saradnje sa fudbalskim klubom iz Indije koji se zove Kerala Blasters. Sportski direktor beogradskog kolektiva Nikola Biberović pojasnio je kako je došlo do ove ideje:

– Oni su naši prijatelji odavno. U Indiji se pored sporta bave i drugim poslovima. Gospodin Prasad je suvlasnik tog fudbalskog kluba, koji je, na primer, u Aziji među top-pet sportskih timova po broju pratilaca na društvenim mrežama. Uvek im je pun stadion. Imaju i kabadi klub, to su kao neke šugice, koje su vrlo popularne. Sve u svemu, njima se svidela naša priča i poželeli su da prošire svoju bazu.

Planirano je da Radnički i Kerala budu konstantno povezani.

– Dvosmerna saradnja podrazumeva da oni nama budu finansijska podrška i da nam omoguće da budemo stabilan klub, a da mi njima prenesemo znanje koje imamo. Planirane su međusobne posete, kada se bude sredilo ovo stanje zbog pandemije. U suštini, Indija je u ekonomskom uzletu, veoma ih zanima sport, ali im nedostaju stručnjaci. Žele da razviju i odbojkašku priču, a u tome im je dragocena naša pomoć. Ideja im je da odbojku promovišu i na univerzitetima. Mi bismo im pomogli u edukaciji trenera.

Odbojkašice Radničkog će u predstojećoj sezoni igrati u drugom rangu takmičenja u Srbiji – Prvoj ligi. U prethodnoj takmičarskoj godini, kada se desio prekid, bile su na drugoj poziciji, ali baraž nije odigran.

– Imamo ambicije da uđemo u elitno društvo. Za to smo imali šansu i ove godine, ali su takmičenja prekinuta zbog virusa korona i nama je oduzeta prilika da se borimo za Superligu. Stanje u klubu je znatno bolje nego pre nekoliko godina, kada je došlo do toga da trenira samo 30 devojaka, uz dva trenera. Uspeli smo u poslednje tri sezone, sa novom upravom, da promenimo reputaciju Radničkog. Polako se podižemo, uslovi su sve bolji, postavljamo neke zdrave i jake temelje za budućnost – zaključio je Biberović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike