Nant i Vesprem gledalo 4.800 navijača

17.09.2020

13:35 >> 13:38

0

Autor: 24sedam

Petar Nenadić i Vladimir Cupara se radovali pobedi - 28:24

Nant i Vesprem gledalo 4.800 navijača
Copyright MN Press MN press

Šampion EHF Lige šampiona za sezonu 2019/20. biće poznat tek posle finalnog turnira u decembru, a juče je već startovala trka za trofej u novoj takmičarskoj godini. U prvom kolu Vesprem je upisao pobedu na gostujućem terenu protiv Nanta – 28:24 (11:10). Ovaj okršaj je sa tribina gledalo čak 4.800 ljudi, pa je ambijent bio neuobičajen za ovo doba, kada u svetu vlada pandemija virusa korona. Pobedi su se radovali Srbi – Petar Nenadić (1 gol) i Vladmir Cupara. U poraženom sastavu je bio i naš Milan Milić, a pažnju je posebno skrenuo makedonac Kiril Lazarov, koga ni ulazak u petu deceniju života ne sprečava da igra u odličnoj formi (5 golova).

Još jedan par imao je priliku da uživa igrajući pred publikom (oko 1350 navijača), u pitanju je Meškov – Vardar (24:22). Poraz tima iz Skoplja, koji je aktuelni evropski prvak, nije uspeo da spreči ni naš Marko Vujin sa šest golova. Najbolji kod pobednika bio je Marko Panić iz BiH sa sedam uspešnih šuteva. Flensburg je pred praznim tribinama savladao poljski Vive Kjelce – 31:30, dok je danski Alborg u istom ambijentu pobedio Celje – 31:29.

Odluka o prisustvu navijača donosi se na nivou svake države posebno, pa će se zbog toga uslovi za igru menjati iz kola u kolo. Potpune krajnosti pokazuje već prvo kolo u kome je meč između Pik Segeda i PSŽ odložen zbog pojave korone u jednom timu, a sa druge strane odigrana je utakmica Nant-Vesprem i sa skoro 5.000 navijača…

 

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike