Rukomet u Srbiji ponovo živi!

18.09.2020

10:17 >> 10:52

0

Autor: 24sedam

26. i 27. septembra igraće se finalni turnir Kupa Srbije, a selektor Obradović uskoro okuplja i reprezentativke

Rukomet u Srbiji ponovo živi!
Copyright MN Press

Pauzi je došao kraj – rukomet u Srbiji vraća se na velika vrata.

Iz Rukometnog saveza Srbije stigla je vest da će se prva borba za trofej ove sezone, koja je bila prekinuta usled pandemije koronavirusa na ček šest meseci, održati u Zrenjinu 26. i 27. septembra. „Kristalna dvorana“ ugostiće po četiri tima u konkurenciji rukometaša i rukometašica. Kod mušaraca u polufinalu snagu će odmeriti ekipe pančevačkog Dinama i beogradskog Partizana, dok će u drugom meču igrati šabačka Metaloplastika i branilac trofeja novosadska Vojvodina.

Kod žena na finalnom turniru učestvovaće Jagodina, Bekament BB, koji i brani trofej, Naisa i Bor RTB. U reprizi prošlogodišnjeg finala sastaće se Jagodina i Bekament, dok će u drugom polufinalu igrati Naisa i Bor RTB.

Dokaz da se stvari poravljeju je i činjenica da je selektor ženske reprezentacije Ljubomir Obradović objavio spisak igračica koje će braniti boje Srbije tokom EHF nedelje (27. septembar – 3. oktobar).

Na spisku za kontrolne utakmice sa reprezentacijom Rumunije i trenažne aktivnosti našle su 23 rukometašice Katarina Tomašević, Jovana Risović, Marija Simić, Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Timea Milošević, Sladana Pop – Lazić, Dragana Cvijić, Jovana Milojević, Jelena Agbaba, Katarina Krpež – Šlezak, Željka Nikolić, Ana Kojić, Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Jovović, Andrea Lekić, Kristina Liščević, Tamara Radojević, Jelena Lavko, Dijana Števin, Anđela Janjušević i Marija Agbaba.

Ovo će biti prvo okupljanje rukometašica u 2020. godini. Reprezentativke Srbije su se poslednji put nadmetale na SP u Japanu decembra prošle godine kada je osvojeno šesto mesto koje vodi u kvalifikacije za OI u Tokiju.

Rukometašice Srbije će igrati i na Evropskom prvenstvu u Norveškoj i Danskoj. Ovaj turnir će se odigrati u periodu od 3. do 20. decembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike