Velika tuga u svetu atletike: Preminula čuvena sprinterka, osvajač zlata na Olimpijskim igrama

03.05.2023

20:47

1

Autor: P.K.

Sa OI ima tri medalje, a bila je i svetski prvak u sprintu

Velika tuga u svetu atletike: Preminula čuvena sprinterka, osvajač zlata na Olimpijskim igrama
Tori Bouvi, arhivska fotografija - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant, file

Bivša olimpijska i svetska šampionka u trčanju, američka atletičarka Tori Bouvi, preminula je u 32. godini života. Uzrok smrti nije poznat, navodi se samo da je nekadašnja šampionka pronađena u svom domu u Orlandu, na Floridi.

Bouvi je rođena u Send Hilu 1990. godine. Atletikom je počela da se bavi tokom školskih dana i vrlo rano je počela da beleži uspehe.

Najveća dostignuća u karijeri ostvarila je u periodu oko Olimpijskih igara 2016. godine. Na Svetskom prvenstvu u Pekingu 2015. osvojila je bronzanu medalju, a na pomenutim igrama u Riju okitila se zlatom u štafeti 4x100, srebrom u sprintu na 100 i bronzom u trci na 200 metara. Poslednje velike rezultate zabeležila je na Svetskom šampionatu u Londonu 2017. godine, gde je osvojila zlatne medalje u trci na 100 metara i u štafeti 4x100.

- Srce mi se slama zbog porodice Tori Bouvi - napisala je trostruka olimpijska šampionka Šeli-En Frejzer-Prajs na Tviteru. - Velika takmičarka i izvor svetlosti. Tvoja energija i osmeh uvek će biti sa mnom. Počivaj u miru.

 

 

Lokalni šerifov odsek je naveo da smrt ne tretiraju kao sumnjivu.

- Američka atletska federacija duboko je pogođen smrću Tori Bouvi, trostrukog olimpijskog osvajača medalja i dvostrukog svetskog šampiona. Kao talentovana sportistkinja, njen uticaj na sport je nemerljiv i mnogo će nam nedostajati - rekao je Maks Sigel, izvršni direktor organizacije.

Bouvi je osvojila tri zlatne medalje na globalnoj sceni. Prva je došla kao deo američke štafete 4x100m na Olimpijadi 2016. Godina 2017. bila je još uspešnija: osvojila je još jedno zlato u štafeti na Svetskom prvenstvu u atletici u Londonu i individualno zlato na 100m, pobedivši Mari-Žose Ta Lu iz Obale Slonovače u foto finišu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike