Srbija overava plasman na EP, kapiten upozorava: Mi nemamo pravo nikoga da potcenjujemo

25.04.2023

16:59

0

Autor: P.K.

"Orlovi" su na ivici plasmana, na papiru su favoriti

Srbija overava plasman na EP, kapiten upozorava: Mi nemamo pravo nikoga da potcenjujemo
Nemanja Ilić u akciji - Copyright MN Press

Muška rukometna reprezentacija okupila se juče povodom predstojećih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u četvrtak i u nedelju protiv Slovačke.

Izabranici selektora Đerone nalaze se na drugoj poziciji u grupi koja direktno vodi na šampionat, a u četvrtak ih očekuje pretposlednji meč kvalifikacionog ciklusa protiv selekcije Finske.

Kapiten najboljih srpskih rukometaša i jedan od najboljih strelaca, Nemanja Ilić, nema dileme o imperativu pobede.

U prvom susretu Srbija je slavila sa 10 razlike, ali tim Srbije sa maksimalnom koncentracijom ulazi u ovaj meč.

- Očekuju nas teške utakmice, ali uvek igramo na pobedu. Neće biti lako jer smo se gotovo već kvalifikovali, ali nemamo pravo da bilo koga potcenjujemo. Idemo da ostvarimo trijumf i da potvrdimo odličan ciklus kvalifikacija i formu. Igrati pred svojom publikom je poseban motiv i meču u Novom Sadu se naizmerno radujemo, ali najpre smo fokusirani na Finsku i taj prvi meč.

Srbija u grupi zauzima drugo mesto uz šest osvojenih bodova, kao i prvoplasirani Norvežani, dok su Finci na poslednjem mestu uz samo jednu ostvarenu pobedu.

Srbija će u naredna dva dana biti oslabljena za neigranje golmana Dejana Milosavljeva zbog povrede ligamenata. Ipak, njegov klub Fikse Berlin mu nije dozvolilo da dođe u Srbiju i koristi EHF nedelju za oporavak u svojoj zemlji već se insistira da se terapije obavljaju u Nemačkoj.

Sa druge strane, mladi golman Milan Bomaštar koji je bio planiran za treninge, imaće priliku da uz Vladimira Cuparu nastupa u predstojećim utakmicama.

Arena sport će direktno prenositi obe utakmice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike