Srbija čeka već 22 godine, sada smo mnogo blizu! Treneru Vojvodine puno srce, ali hoće još!

23.04.2023

14:34

0

Autor: G. F.

Boris Rojević doveo rukometaše iz Novog Sada do finala EHF kupa

Srbija čeka već 22 godine, sada smo mnogo blizu! Treneru Vojvodine puno srce, ali hoće još!
Trener Rojević sa rukometašima Vojvodine - Copyright MN Press

Eksplodirala je od sreće i zadovoljstva hala u Novom Sadu kada su rukometaši Vojvodine savladali švedski Alingsos i plasirali se u finale EHF kupa! Nadoknadili su minus iz prvog meča i sa 32:24 stigli do poslednje stepenice.

Ekipa trenera Borisa Rojevića došla je na korak do trofeja u jednom evropskom takmičenju, trofeja koji bi bio prvi još od 2001. godine kada su rukometaši Jugovića iz Kaća osvojili Čelendž kup, kako se nekada zvalo takmičenje koje Vojvodina igra.

- Presrećan sam, za ovo smo sve ove godine radili, trudili se i sanjali nešto ovako. Predivan ambijent, hvala svima koji su došli jer ovo je stvarno neverovatno. Meni je puno srce. Što se tiče utakmice, ono što ja pričam ceo život, bez odbrane nema ništa. Nadam se da nećemo stati na ovome, da ćemo rasti iz godine u godinu. Nadamo se da će ovaj klub doći jednog dana i do Lige šampiona i igrati uspešno i najjače takmičenje - rekao je Rojević, pa otko i šta je rekao igračima u poluvremenu kada je prednost Vojvodine bila 15:13.

 

 

- Bavim se trenerskim poslom zbog ovakvog ambijenta, adrenalina. Trebalo bi stalno da igramo pred ovakvom publikom. Dogovorili smo se u poluvremenu da ako treba da izgubimo utakmicu da je izgubimo hrabro, kao muškarci. Drugo poluvreme smo odigrali odlično. Dobro smo pripremili utakmicu i zaista je sve prolazilo iako nas je stizao i umor u određenim trenucima.

Rival Vojvodini u borbi za EHF trofej biće norveški klub, onaj koji bude bolji u duelu Nerbo - Runar. U prvom meču slavio je Nerbo kao gost sa 29:27.

- Zaista nas očekuje jako težak protivnik, ko god da prođe dalje, ali ima mesec dana do finala, sad je trenutak da momci malo proslave i uživaju u ovom rezultatu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike