Kubanka oblači dres Srbije?

23.09.2020

11:13 >> 18:23

0

Autor: M. Rogač

Jedna od najboljih mladih odbojkašica sveta dobila prošle godine srpsko državljanstvo

Kubanka oblači dres Srbije?
Copyright Profimedia

Za odbojkašku reprezentaciju Srbije uskoro bi mogla da zaigra Kubanka Melisa Vargas (20).

Prema pisanju portala “worldofvolley” jedna od najboljih napadača sveta dobila je prošle godine srpsko državljanstvo, ali je to čuvano pod velom tajne. Za dve godine ona će moći da sportsku nacionalnost promeni u srpsku.

Njena zemlja je poznata po oštrim pravilima kada su u pitanju prelasci igrača u druge klubove, kao i oporavak od povrede, pa zato nije retkost da se najbolji igrači zbog svega toga odlučuju da promene reprezentaciju. Melisa je sa samo 13 godina debitovala za selekciju Kube uz najavu blistave budućnosti u tom dresu. Sve je išlo po planu, dok nije doživela povredu ramena. Operisana je 2016. a njeni roditelji nisu prihvatili uslove kubanske federacije vezane za oporavak od povrede, pa je zauzvrat dobila zabranu da se takmiči na turnirima međunarodnog nivoa. Prvo je to bila jednogodišnja kazna, a onda je 2018. produžena na još četiri godine neigranja za nacionalni tim Kube.

Ako se ostvare planovi sa Srbijom, ostaje da se vidi kako je zamišljano da se Vargas uklopi u naš tim, s obzirom na to da igra na poziciji Tijane Bošković, koja je najbolja odbojkašica Evrope. Melisa Vargas je trenutno član turskog Fenerbahčea, za koji igraju srpske reprezentativke Brankica Mihajlović i Bianka Buša, a sa klupe ih vodi selektor Srbije Zoran Terzić.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike