Angelina četvrta u Evropi! Medalja iskliznula iz ruku

05.03.2023

08:26

0

Autor: A. S.

Velika šteta, ali pred Topićevom je budućnost

Angelina četvrta u Evropi! Medalja iskliznula iz ruku
Angelina Topić - Copyright MN Press

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić zauzela je četvrto mesto na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu u disciplini skok uvis.

Još uvek maloletna skakačica, iz prve je prebacila 194 centimetra, što joj je kasnije donelo četvrtu poziciju, a ujedno je to i njen najbolji učinak u dvoranskim uslovima. Takođe i državni rekord.

Topićeva je bez odličja ostala "zahvaljujući" jednom prestupu više na nižim visinama, dok je Ukrajinka Katerina Tabašnik stigla do bronze. Zlato je osvojila Ukrajinka Jaroslava Mahučik, dok je na drugoj poziciji nastup završila Brit Virman iz Holandije.

Angelina je u iz prvog pokušaja preskočila 1,80 metara, a potom je u prvom pokušaju srušila šest centimetara više postavljenu lestvicu. Skokom 1,91 je stigla do šestog mesta, dok je drugo mesto izborila kada je savladala visinu od 1,94. 

Krenula je Topićeva potom i da napadne 1,96 ali nažalost, sva tri puta je srušila prepreku, pa je na kraju ostala bez medalje.

Lazar Anić je nažalost odlučio da se povuče iz finala zbog problema sa povredom. Pojavio se srpski atletičar na zaletištu, protrčao kroz cilj, ali je shvatio da ne može preko granice bola, pa mu je na kraju pripalo osmo mesto.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike