Da li je prikladno da ja donesem dete na svet, nadam se apokalipsi! Jedna od najboljih odbojkašica šokirala svet - Osećala sam se kao g...o!

05.02.2023

09:57

0

Autor: A. S.

Italijanka bez dlake na jeziku o svim problemima sa kojima se nosi tokom karijere

Da li je prikladno da ja donesem dete na svet, nadam se apokalipsi! Jedna od najboljih odbojkašica šokirala svet - Osećala sam se kao g...o!
Paola Egonu - Copyright Profimedia

Jedna od najboljih odbojkašica sveta Paola Egonu otvoreno je govorila o borbama sa kojima se nosi van sportskog terena. 

Velika šampionka je u intervju za Vanityfair govorila o rasizmu sa kojim se bori odmalena, majčinstvu, a potom i pozvala "na apokalipsu".

Italijanka se vratila u rano detinjstvo i otkrila da je doživljavala da joj vaspitačica kaže da smrdi i zabrani da ide u toalet.

- Isto je i danas. Dešava se da mama traži kafu u kafiću i da joj serviraju hladnu... Da u banci puste da uđe njena drugarica bele kože, a nju ne. Najviše me boli što se ona ne ljuti nego mi kaže to je normalno. Takođe su nas naučili da ne stavljamo ruke u torbe u radnji da ne bismo bili optuženi za krađu. Čak i danas, ako imam mobilni telefon u džepu i trebalo bi da pošaljem poruku, čekam da izađem napolje - istakla je Egonu, i otkrila da nije prevazišla napade anksioznosti.

- Nisam u potpunosti. Ponekad se osećam kao da ne mogu da izdržim, a ne razumem zašto. Desilo mi se to i juče u teretani. Nisam se osećala lagodno, nisam bila mirna - rekla je ona, i potom priznala da o tome nikome ne govori, jer ne može sebi priuštiti da se oseća loše, zato što mora da igra.

U nekom od ranijih intervjua, Italijanka je izjavila da nakon pobede ode kući i zapita se da li je srećna, o čemu je ponovo govorila.

- Ponekad je odgovor ne. U tim trenucima se pitam ko me tera na ovo. Šta da radim sa svojim životom ako odustanem od ovoga... Morala bih da počnem sve iznova, a toliko sam se trudila da stignem dovde. Ne znam na kraju ni zašto razmišljam o takvim stvarima. Sve što znam je da imam 24 godine i da propuštam dragocene trenutke u životu sa porodicom i prijateljima. Nisam mogla da idem na dedinu sahranu jer sam bila na Olimpijskim igrama. Žrtvujem baš sve, sve! I često se to ne ceni.

Ipak, uprkos brojnim problemima sa kojima se danas susreće, da ponovo bira, opet bi to bila odbojka.

- Mislim da bih isto odabrala jer, pored umora i napetosti, imam veoma lepe emocije. Ja sam deci primer i to me ispunjava radošću. A iznad svega zbog ovog posla porodici mogu da omogućim ugodan život. Mogu da pomognem braći i sestri da se obrazuju, pa čak i da ih malo razmazim. Moja mama može da radi na poziv, a ne da ima fiksno radno vreme svakog dana. Sve ostalo je manje važno - kazala je odbojkašica, i priznala da ima želju da bude majka:

- Apsolutno da. Od malih nogu imam želju, ali tek nedavno sam shvatila da to može da se ostvari. Ranije nisam mogla da zamislim da bi neko poželeo da ima dete sa mnom. Nisam sebe smatrala privlačnom. Odrasla sam u okruženju gde je standard lepote biti pre svega beo. Znate, deca mogu da budu baš neprijatna. Uvek sam bila najviša, bila sam crna, i sa ovim loknama koje sam mrzela. U jednom trenutku sam obrijala glavu. A tada su me zadirkivali jer nisam imala kosu. Život je sr..., osećala sam se kao g...o. 

Takođe, pažnju na sebe i privatni život skrenula je vezom sa odbojkašicom Katarinom Skorupom, a potom i priznala da su roditelji reagovali prilično loše.

- Veoma loše. Brinuli su šta će reći rođaci, prijatelji, komšije... Onda su shvatili da to, ipak, nije moj izbor. Ko bi se odlučio za način života koji vas suprotstavlja svima? Neke stvari se jednostavno dese - navela je Italijank,a i otkrila kakva je reakcija društva bila nakon toga.

- Ne toliko, nije me bilo briga. Ljubila sam devojku i javno. Reakcije nisu bile prijatne. Problem je što ljudi ne gledaju svoja posla. Što mene osuđuju, ili istoploni par koji sa ljubavlju odgaja decu, kad je toliko tradicionalnih nefukcionalnih porodica? To je us... svet. Nadam se da će apokalipsa uskoro doći - istakla je ona, i šokirala novinara, nakon čeka je usledilo obrazloženje.

- Da li ste svesni da se sestra i ja ponekad pitamo da li je prikladno da donesemo decu na svet? Znate, ako moj sin bude imao crnu kožu, doživeće sve ove gadosti koje sam ja iskusila. Ako bude melez, još gore. Osećaće se previše crnim za belce i previše belim za crnce. Da li vredi roditi dete i osuditi ga na nesreću? - upitala je Paola Egonu za kraj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike