Tajsona proganja ružna prošlost! Legendarni bokser optužen za silovanje iz 90-tih godina!

24.01.2023 | 20:07

Autor: A. Š.

Nekadašnji šampion teške kategorije jednom je već osuđen za isti čin

Copyright Profimedia

Legendarni bokser Majk Tajson našao se na optuženičkoj klupi za krivično delo koje je navodno počinio početkom 90-tih godina prošlog veka.

Naime, anonimna žena optužila je nekadašnjeg svetskog šampiona u teškoj kategoriji da ju je obljubio ispred njujorškog noćnog kluba „Septembers“.

- Upoznala sam Majka Tajsona ranih 90-tih godina. Moja prijateljica i ja smo se družile sa njim i vozačem njegove limuzine – piše u izjavi pod zakletvom i nastavlja se:

- Tajson nam je rekao za zabavu i pitao nas da mu se pridružimo. Moja prijateljica je želela da ostavi njen auto, a Majk je rekao da će je pokupiti limuzinom.

Neimenovana žena je dalje ispričala kako je legendarni teškaš pokušao da je poljubi u limuzini na putu do njene prijateljice, a on je navodno nastavio da je napada i kada mu je rekla „ne“ i zamolila ga da prestane.

- Potom mi je skinuo pantalone i silovao me. Kao rezultat toga patila sam, i dalje patim, od fizičkih, psihičkih i emotivnih povreda – stoji u izjavi pod zakletvom.

Na zahtev njenog advokata identitet navodne Tajsonove žrtve je ostao anoniman, a ona za navodni napad traži pet miliona dolara odštete.

Podsetimo, Tajson je u februaru 1992. godine, posle dvonedeljnog suđenja proglašen krivim za isti zločin u Indijanapolisu. Osuđen je tada na 10 godina zatvora od kojih su četiri poslednje bile uslovne. Pušten je na slobodu u martu 1995. godine, a uvek je tvrdio da je nevin u tom slučaju.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam