Srbija sa tri predstavnika u CEV kupu

02.10.2020

14:34 >> 14:41

0

Autor: M. Rogač

Odbojkaši Vojvodine, Mladog radnika i Niša igraće u drugom po rangu evropskom takmičenju

Srbija sa tri predstavnika u CEV kupu
Copyright MN Press

Naša zemlja će imati tri predstavnika u šesnaestini finala CEV kupa u konkurenciji odbojkaša. To su ekipe Niša iz istoimenog grada, Vojvodine iz Novog Sada i Mladog Radnika iz Požarevca.

Šampioni Srbije odbojkaši Vojvodine su igrali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali se njihova priča posle poraza od italijanskog Trentina prebacila u drugo po rangu evropsko takmičenje. Izabranici trenera Siniše Gavrančića će u šesnaestini finala igrati protiv švajcarske Šenoa Ženeve 11. novembra u Novom Sadu, a sedam dana kasnije na programu je revanš meč na gostujućem terenu. Za švajcarsku ekipu igraju srpski odbojkaši Dejan Radić, Strahinja Brzaković i Jovan Đokić, a trener je Ratko Pavličević.

Kup Srbije: Vojvodina i Ub protiv Jedinstva kreću u odbranu trofeja

Mladi radnik će se sastati sa bugarskim Neftohimik Burgasom. Ekipa iz Požarevca će gostovati u prvom meču (11. novembar), a domaćin će biti u revanšu (18. novembar). Niš će odmeriti snage sa drugoplasiranom ekipom iz E grupe 1. kola Lige šampiona (Amrisvil, Šahtjor Soligorsk, Mazeik). Turnir će se odigrati od 6. do 8. oktobra u Amrisivilu, za koji igra Radiša Stevanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: ossrb.org

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike