24SEDAM RUMA Bronza na Evropskom prvenstvu za rumskog džudistu Stefana Zubovića

20.09.2022

18:23

0

Autor: 24sedam

U prvom kolu pobedio je rivala iz Poljske

24SEDAM RUMA Bronza na Evropskom prvenstvu za rumskog džudistu Stefana Zubovića
Copyright Opština Ruma

Rumljanin Stefan Zubović osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u kategoriji - 81 kg.

Prvenstvo se održalo u prestonici Češke - Pragu, a  Stefan (takmičar Džudo kluba "Sloven" iz Rume) je do medalje došao više nego zasluzeno.

U prvom kolu pobedio je rivala iz Poljske, u drugom meču napravio je veliko iznenađenje pobedivši iponom francuskog prvorangiranog takmičara na prvenstvu, a zatim je slavio i protiv takmičara iz Bosne i Hercegovine. U polufinalu Stefan je odradio odličan meč protiv italijanskog džudiste osvajača petog mesta na prethodnom Svetskom prvenstvu. Stefan je bio u prednosti, ali trenutak nepaznje koštao ga je prolaza u finale i Italijan je slavio iponom dve sekunde pre kraja meča. U borbi za bronzanu medalju Stefan se sastao sa drugom iz nacionalne selekcije, odličnim reprezentativcem naše zemlje Velimirom Kosovićem kojeg je pobedio iponom, ostvarivši najveći uspeh u karijeri do sada!

Rumski trener Branislav Bjelić i srpski reprezentativac Miljan Radulj koji trenira sa našim Stefanom, ulepšali još više ovo prvenstvo osvojivši još jednu bronzu za Srbiju u kategoriji -90 kg!

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike