Šumaher dobio otkaz, razočaran pred poslednju trku: Zameniće ga iskusan vozač, ali šta će sad Mihaelov naslednik?

17.11.2022

10:23

0

Za dve godine u Hasu, osvojio je samo 12 bodova

Šumaher dobio otkaz, razočaran pred poslednju trku: Zameniće ga iskusan vozač, ali šta će sad Mihaelov naslednik?
Mik Šumaher - Copyright Profimedia

Da Mik Šumaher nije zadovoljio u timu Has, videlo se i ranije, da će dobiti otkaz moglo se naslutiti u proteklih nekoliko meseci.

Naslednik velikog i legendarnog Mihaela Šumahera u narednoj sezoni neće voziti bolid Hasa, a mladog Nemca zameniće iskusni Nik Hilkenberg, koji se u Formulu 1 vraća nakon trogodišnje pauze.

Has se danas oglasio i zvaničnim saopštenjem potvrdio da je došao kraj saradnji.

- Has je potpisao ugovor sa Hilkenbergom i on će uz Danca Kevina Magnusena činiti naš tim. Niko je veteran sa 181 trkom u Formuli 1. Do sada je u karijeri osvojio 521 poen, imao je jednu pol poziciju u Brazilu 2010, dva najbrža kruga trke, dok mu je najbolji plasman četvrto mesto, koje je osvajao tri puta - navodi se u saopštenju Hasa.

Šumaher junior je u bolidu Hasa nastupao dve godine i za to vreme osvojio samo 12 bodova. Prečesti problemi sa bolidom uticali su na to što mnoge trke nije ni završio, a očekuje se da narednu sezonu provede na odmoru, tačnije kao "test" vozač u Mercedesu.

- Sledeća trka će biti moja poslednja u timu Has. Ne želim da krijem činjenicu da sam veoma razočaran ovom odlukom da ne produžimo ugovor. Bez obzira na sve, želim da zahvalim Hasu i Ferariju na datoj šansi - napisao je Mik Šumaher.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike