Svetski rekord kakav svet nije video, olimpijska šampionka zaprepastila sve! Prvi put sam plivala ovu disciplinu u kratkom bazenu!

30.10.2022

10:17

0

Autor: 24sedam

Kejti Ledecki brža od najbrže svih vremena za gotovo 10 sekundi

Svetski rekord kakav svet nije video, olimpijska šampionka zaprepastila sve! Prvi put sam plivala ovu disciplinu u kratkom bazenu!
Kejti Ledecki - Copyright Tanjug/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Svetski rekordi u raznim sportovima i disciplinama pomeraju se kroz istoriju za poneki centimetar, poneku stotinku ili desetine stotinki u dobrim uslovima.

I tako je uvek, imamo i rekorde stare više decenija, ali i onih koji se svako malo popravljaju. Pa ipak u "moru" novih svetskih rekorda nijedan nije ispisan kao najsvežiji.

Olimpijska šampionka u plivanju Kejti Ledecki zaprepastila je i oduševila svet novim najboljim rezultatom u trci na 1.500 metara u kratkim bazenima.

Isplivala je Kejti za gotovo 10 sekundi brže od prethodnog svetskog rekorda koji je držala Nemica Sara Velbruk, Amerikanka je ovu deonicu prešla za 15 minuta, 8 sekundi i 24 stotinke, a rekord Velbrukove iznosio je 15 minuta 18 sekundi i 1 stotinku!

 

 

I dok su svi još u neverici gledali u semafor i pokušavali da "svare" vreme novog svetskog rekorda, Ledecki je dodatno šokirala svet.

- Ovo mi je prvi put da plivam ovu disciplinu u kratkom bazenu i nisam znala šta da očekujem! Znala sam da je rekord blizu na osnovu nekih stvari koje sam radila na treninzima. Osećala sam se dobro i bila sam "zaključana" u svom tempu - rekla je nova svetska rekorderka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike