Konjički klub strave i užasa u Ljubljani: Stravična svedočanstva silovanih maloletnica

27.10.2022

12:38

0

Autor: 24sedam

Slučaj konjičkog kluba iz Barajeva nije usmaljen primer u regionu

Konjički klub strave i užasa u Ljubljani: Stravična svedočanstva silovanih maloletnica
Žena jaše konja - Copyright Pixabay

Slovenija ne može da se oporavi od šoka koji je izazvala vest da se u jednom konjičkom klubu iz Ljubljane dogodilo više seksualnih zlostavljanja devojčica.

Kako piše slovenački "Dnevnik" dve žene koje su prve svedočile o tome da su bile žrtve seksualnog zlostavljanja pre više od deset godina kao maloletnice, nisu jedine žrtve.

Plakala sam, vrištala na njega, držao me za usta da me roditelji ne čuju ako su slučajno kod kuće. Ugasio je svetla, spustio roletne. Sad si dovoljno stara da možemo da pokušamo nešto drugo. Gurao me je jako, ali nikako nije išlo. Onda se okomio na mene i tada je uspeo - bile su reči stravičnog svedočanstva jedne od žrtava manijaka čije ime još nije otkriveno javnosti.

Ovaj događaj zbio se kada je devojka, čije je ime u istrazi Maja, imala 13 godina. Posle nje se javila se još jedna žrtva, koja je bila član istog konjičkog kluba, kao i njihov silovatelj. Ona je silovana sa 17 godina.

Nakon ovog svedočenja policija je pokrenula istragu, a Maja je za Dnevnik potvrdila poziv i da je spremna da ide na sud.

- Saznala sam da nisam sama. Javile su se mnoge devojke, svedoci dešavanja u klubu. Mnogi su me hrabrili da slučaj prijavim zvanično policiji. Spremna sam za sudski postupak - rekla je Maja.

Podsećamo, krajem septembra beogradska policija uhapsila  je M.Đ. (1954), odgovorno lice jednog barajevskog konjičkog kluba zbog sumnje da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad polaznicama njegove škole jahanja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike