Predsednik obavestio šampionke: Nagrada će biti uplaćena za sat vremena i Nacionalni centar završava se do 2025. godine

17.10.2022

09:03

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije obećao da ni ovoga puta sportisti neće čekati na zaslužene premije

Predsednik obavestio šampionke: Nagrada će biti uplaćena za sat vremena i Nacionalni centar završava se do 2025. godine
odbojkašice prijem kod predsednika - Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Srbije obećao je svetskim šampionkama, našim zlatnim odbojkašicama, da će biti zasluženo nagrađene za svoj trud i promociju zemlje, naglasivši da na to neće dugo čekati.

Vučić je istakao da će svim akterima podviga na SP 2022 uplata leći već za sat i da tu neće biti malo para.

- Da vas obradujem, danas ćete imati novac koji ste zaradili u skladu sa pravilnikom. Da ne čekate sutra. Evo kažu da će biti sat vremena na računu. Za nas je važno da pokažemo efikasnost države. Želim da vam u lično ime i u ime naroda čestitam na najboljem rezultatu koje je jedan timski sport napravio u našoj zemlji. Nema takvog kolektiva u Srbiji u njenoj istoriji. Čestitam vam, neverovatno je  igrati svaki meč na pobedu. Fascinatan rezultat, ogromna mentalna snaga...

Tanjug printscreen
 

On je dodao je i da će još biti ulagano u odbojku i rekao da će Nacionalni odbojkaški centar biti otvoren do 2025. godine.

- Imamo mnogo više devojčica koje sada upisuju odbojku sa 10 godina nego što imamo dečaka, moramo da angažujemo i dečake. U martu 2025. će vam biti otvoren odbojkaški centar, To su stvari koje su za nas važne. Do kraja godine prebacićemo 180 miliona za klubove, za mušku i žensku konkurenciju. Gledaćemo da to bude brzo. - rekao je Vučić.

Vlada Srbije na današnjoj sedinici donela je rešenja o dodeli novčanih nagrada, u visini od po 30.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti, glavnom treneru i članicama odbojkaške reprezentacije Srbije, za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu.

Zlatna devojka Tijana Bošković zahvalila se u ime cele ženske reprezentacije.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike