Selektor Srbije želi Italiju u finalu, razlog je jednostavan - Jedno zlato ide kući!

13.10.2022

07:12

0

Poslednji meč na Svetskom prvenstvu igraće se u subotu, a srpske odbojkašice čekaju rivala

Selektor Srbije želi Italiju u finalu, razlog je jednostavan - Jedno zlato ide kući!
profimedia-0707157697 - Copyright Profimedia

Odbojkašice Srbije sinoć su se pobedom nad Sjedinjenim Američkim Državama plasirale u finale Svetskog prvenstva, a rival u meču u kome brane zlato biće im bolji iz duela izmešu Italije i Brazila.

Od ove sezone, selektor srpskog tima je Italijan, Danijele Santareli i za njega nema dileme, on želi finale izmešu svog tima i svoje države, a deo nacionalnog tima Italije čini ni manje ni više, njegova supruga Monika De Đenaro.

Santareli je posle polufinalne bitke sa Amerikankama govorio i o potencijalnom finalu sa njegovom Italijom.

- Da, naravno, iz mnogo razloga (navijaću za Italiju, prim. aut), ne samo zbog toga što sam Italijan, i što imam mnogo prijatelja tamo, što tamo igraju neke moje bivše igračice, i što tamo igra moja supruga... Naravno da sam jako srećan ako budu u finalu, to bi zaista bio san, sjajna stvar! Ostvarilo bi se ono o čemu sam sanjao početkom leta, baš o tome sam sanjao, da igram protiv Italije u finalu je nešto neverovatno nešto - kazao je selektor Srbije i istakao da slavlje sledi tek nakon finala, a sada je neophodan odmor:

- Nisam, kao prvo, slavio previše, jer imamo finale, imamo još jedan važan korak da ostvarimo naš san, a kao drugo, nisam ni mogao jer sam bio umoran. Prethodno veče (protiv Poljakinja) je bilo neverovatno za mene, vidite to možda po mojim očima. Veoma sam umoran, možda ću se noćas konačno naspavati.

Italijan je na kraju istakao da svi oni, od Saveza, do igračica, dišu kao jedan.

- Ali ne marim mnogo za san, ponosan sam jako na sve, na tim, na igračice, na moje saradnike, na Savez. Svi su bili na najvišem nivou, svi su dali veliki doprinos da igračice budu u najboljem izdanju, u najboljoj formi. Ovo je neverovatan rezultat za mene, jer je ovaj tim kopletno drugačiji od onog od pre četiri godine. Svi pričaju da nema neke velike razlike, ali je ova Srbija totalno drugi tim. Zista sam srećan zbog rezultata, pobedili smo Ameriku tri puta ovog leta, veliki je to rezultat za nas, pobedili smo Poljakinje pred njihovom publikom... Ali nije gotovo, moramo sad odmoriti i moramo dati sve od sebe da uzmemo zlatnu medalju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike