Bugarski ambasador se izvinio Oliveri Jevtić zbog napada u Sofiji: Zahvaljujući nesrećnom događaju sam dobila prave prijatelje

15.10.2020

15:48 >> 18:10

0

Autor: N. St.

Moj cilj su šeste Olimpijske igre – poručila je srpska atletičarka

Bugarski ambasador se izvinio Oliveri Jevtić zbog napada u Sofiji: Zahvaljujući nesrećnom događaju sam dobila prave prijatelje
Copyright MN Press

Neprijatne scene obeležile su maraton u Bugarskoj. Jedan čovek je tokom trke na 10 kilometara utrčao sa strane i oborio Oliveru Jevtić. Ubrzo je dokazano da je to učinio Bojan Vačev koji se nevešto pravdao zbog svega toga.

Tim povodom je u Užicu, gradu gde je Olivera rođena, gradonačelnica Dr Jelena Raković Radivojević organizovala prijem za nju i bugarskog ambasadora Radka Vlajkova.

– Hvala Užicu i gradonačelnici Jeleni na ovom prijemu, hvala ambasadoru Vlajkovu na njegovoj podršci, ohrabrenju, pozdravima, divnim ljudima i prijateljima iz Bugarske. Svim sportovima koji su bili uz mene i rešili slučaj. Puno mi je srce. Zahvaljujući nesrećnom događaju sam dobila prave prijatelje i videla ih. Hvala svima koji su se brinuli za moje zdravlje i koji su uz mene. Moj cilj su šeste Olimpijske igre. Drago mi je da nisu teže telesne povrede, da nisam ništa polomila. Sada imam prijatelje, pripreme ću završiti u Bugarskoj i pokušaću da izborim normu za Igre – rekla je Jevtićeva.

Potom je reč dobio ambasador.

– Bugarska je teško podnela incident koji se dogodio. Aktivnosti policije, tužilaštva i svih je pokazatelj odnosa koji imamo. Želeo bih da prenesem Oliveri posebne pozdrave od svih. Svima u Bugarskoj je žao zbog svega što se dogodilo, nadamo se da ćete razumeti koliko vas svi bugarski sportisti vole. Prenosim ljubav, poštovanje i opnavljam da je cela Bugarska uz vas – poručio je Vlajkov.

Gradonačelnica Užica je takođe pružila podršku Oliveri.

– Ambasador Bugarske je došao sa svojom delegacijom posle neprijatnosti koja se dogodila na maratonu u Bugarskoj. Dobili smo odgovore na sva pitanja koja smo imali. Ceo slučaj, odnosno sve radnje će biti preuzeti. Mi osuđujemo takvu vrstu nasilja, žao nam je što se nešt tako desilo, ali ona ima podršku i našeg grada i svih nas koji smo uvek na strani sportista i ljudi koji nam stalno donose osmeh na lice, koji nas obraduju sa svojim medaljama – zaključila je Jelena Raković Radivojević.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike