Kada udari brat na brata, za koga roditelji navijaju?

18.10.2020

09:23 >> 12:12

0

Kada odbojkaši Vojvodine i Crvene zvezde međusobno igraju atmosfera u porodici Mašulović je - neobična

Kada udari brat na brata, za koga roditelji navijaju?
Copyright

Susret Vojvodine i Crvene zvezde u šestom kolu Superlige za jednu porodicu koja vodi poreklo iz okoline Niša bio je poseban događaj. Roditelji Nemanje (25) i Veljka Mašulovića (18) imali su težak zadatak – da se odluče za koga će navijati jer su im sinovi bili na različitim stranama mreže. Pobedu je u dresu Vojvodine odneo stariji i iskusniji.

Nemanja igra na poziciji srednjeg blokera i u Novi Sad je stigao 2019.godine upravo iz Crvene zvezde. Crveno-beli dres je nosio tri sezone, pružao je sjajne partije i tako zaslužio poziv za nacionalni tim. Veljka, koji je primač servisa, tek čeka pravo dokazivanje, pa je svaki minut na terenu u seniorskoj konkurenciji za njega i celu porodicu zlata vredan.

Mama i tata uvek navijaju za Veljka, jer je on mlađi čak sedam godina. I dalje se uči, pa smo svi baš srećni što je ušao u igru i osvojio poen – priča za 24sedam Nemanja Mašulović, odbojkaš Vojvodine koja je prošle godine osvojila sva tri trofeja. – Nije bilo roditeljima toliko bitno ko će pobediti, jer mi imamo kvalitetniju ekipu, tako da se i znalo da smo favoriti. Nas dvojica smo se i ranije sastajali na terenu, ali on nikada nije ulazio u igru. Ponosni smo na njega, a meni je drago zbog trijumfa.

Ne samo zbog porodične niti, već i zbog toga što je nekada i sam igrao za crveno-bele, Nemanja je igrao utakmicu u nekom neobičnom elementu…

– Uvek je tako, jer je to moj bivši klub. Za njega igra mnogo mojih drugara, lepo je sresti ih na terenu. Velike uspehe sam ostvario noseći dres Crvene zvezde, tako da se uvek osećam kao deo tog kluba.

MN Press

Šampioni naše zemlje koje sa klupe predvodi trener Siniša Gavrančić u prvih šest kola ostvarili su pet pobeda. Jedini poraz im je nanela Ribnica iz Kraljeva.

– Zadovoljni smo kako za sad sve izgleda. Mislim da smo Ribnicu malo potcenili, jer smo se sastajali u pripremnom periodu i uvek smo dobijali. Verovatno smo ušli u meč sa stavom „lako ćemo“ i to nas je koštalo pobede. Ekipe protiv nas nemaju šta da izgube i onda igraju bolje nego inače. Serviraju znatno jače, jer mogu da rizikuju.

Sezona je otvorena osvajanjem trofeja u Superkupu.

– Sigurno da nam to znači za samopouzdanje. Ostvaren je prvi cilj u ovoj takmičarskoj godini, sledeći je Kup, a onda i nacionalno prvenstvo. Ambicije su u svim takmičenjima najveće. Ja sam ovog leta ostao u Vojvodini, jer sam stvarno prezadovoljan kako sve funkcioniše. Uslovi su odlični, verovatno najbolji u Srbiji. Veći deo ekipe je ostao na okupu, sad smo godinu iskusniji i samo možemo da budemo bolji. Nikad nisam igrao u timu gde se stvarno svi druže i gde je uživanje ući u svlačionicu.

Nemanjino srce nisu osvojili samo saigrači i dobra organizacija kluba, već i Novi Sad. A i jedna odbojkašica – Nataša Savović koja je iz Beograda ali igra u Superligi za Srem. On je kad ima pauzu na relaciji između nekoliko gradova…

– Eto ja sam iz Niša, živeo sam i u Požarevcu gde sam igrao za Mladi radnik, kao i u Beogradu… Ali sad me Novi Sad potpuno oduševio. Nema gužve, može normalno da se funkcioniše, možda mi je i najlepši u našoj zemlji grad za život – zaključio je Nemanja Mašulović.

Preležao sam koronu

Povratak na teren i u trenažni proces nije ništa teže pao odbojkašima, nego bilo koje prethodne godine.

-Svi smo stvarno trenirali kod kuće, tako da se forma održavala. Mene je samo poremetila korona, pa mi je posle toliko dugačkog karantina bila teško da se vratim. Nisam imao neke posebne simptome, sem tipa gubljenja čula mirisa i ukusa, ali sam morao da pauziram mesec dana. Najbitnije da je prošlo.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike