Tijana Bogdanović: Odlaganje nas je sve šokiralo

18.10.2020

11:21 >> 19:36

0

Autor: M. R.

Reprezentativka u tekvondou o Olimpijskim igrama, planovima, treninzima...

Tijana Bogdanović: Odlaganje nas je sve šokiralo
Copyright Tijana Bogdanović/MN Press

Odlaganje Olimpijskih igara zbog korone bilo je sasvim logičan potez. Međutim, ta odluka je svim sportistima poremetila prvobitne planove, a posebno onima koji se bave individualnim sportovima. Baš na tu temu je u intervjuu za Olimpijski komitet Srbije pričala naša reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović, koja je pre četiri godine u Brazilu osvojila olimpijsko srebro.

U prvom trenutku je ta vest šokirala sve sportiste… Bile su Olimpijske igre veoma blizu i svi smo imali određeni cilj, znali smo tačan datum kad se takmičimo, sve je išlo kako treba. I odjednom se desilo taj bum. Meni nije toliko teško palo, posle kada smo sve sabrali i oduzeli shvatila sam da je doneta odluka kakva je i trebala da bude. Gledam da iskoristim ovo vreme do sledećeg leta da radim na sebi, da budem još bolja. Mislim da možemo da izvučemo i dobre strane iz ovog odlaganja.

Članica TK Galeb je opisala i kako je izgledao protekli period, kada su uslovi za treniranje bili ograničeni.

Teško je planirati bilo šta u ovoj situaciji jer ne postoji nikakav kalendar, nikakav plan turnira. Ali čim je počeo karantin mi smo došli do kluba, uzeli svu potrebnu opremu i poneli kući, pa smo trenirali. Bili smo u svakodnevnom kontaktu sa trenerom, sa kondicionim, sa psihologom. Trudili smo se da održimo formu koliko možemo, iako to nije bilo u normalnim uslovima. Prošlo je od tada mnogo vremena, krenuli smo posle sa treninzima na otvorenom, to je za nas bilo nešto novo i drugačije. Prijalo mi je…

Narednu godinu Tijana dočekuje sa pozitivnim mislima.

Ja se nadam da će biti održane OI sledeće godine. Motivisana sam i spremna. Ovo vreme nam može doneti dobre stvari – da popravimo mnogo toga. Počeli smo da treniramo jače. Sa nama su i Brazilci, imamo osećaj kao da je turnir. Iako smo sedam meseci bez takmičenja.

Bogdanovićeva zna da i ukoliko se održi takmičenje, sigurno neće biti isto kao neka prethodna.

– Atmosfera u OI će sigurno biti drugačija. OI su napravljene da se i družimo i da se upoznajemo sa novim sportistima. Mada, navići ćemo se kako god bude – zaključila je Tijana Bogdanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: OKS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike