Aleksandar Gmitrović za 24sedam posle 39 poena na samo jednom meču

22.10.2020

10:21 >> 13:09

0

Ne događa se često da jedan odbojkaš bude tako dominantan

Aleksandar Gmitrović za 24sedam posle 39 poena na samo jednom meču
Copyright MN Press

Ljubitelji odbojke ime Aleksandra Gmitrovića (25) vezuju za crveno-beli dres. U njemu je postao najbolji mladi igrač Superlige, osvajao je MVP mesečne nagrade, timske trofeje, bio je najbolji poenter prvenstva, zadužio je kapitensku traku, zaslužio poziv tadašnjeg selektora reprezentacije Srbije Nikole Grbića… Kad se sve sabere jasno je da je tu izgradio ime i skrenuo pažnju na sebe.

Igrao je na Marakani u dva navrata, između čega je bio član grčkog Etnikosa (2018-19). Ove sezone igra Superligu u dresu Borca iz Starčeva, za koji je prethodnog vikenda u pobedi protiv Mladog radnika (3:2) učestvovao sa čak 39 poena.

Sigurno da mi to jeste poenterski rekord karijere. Bilo je još dobrih partija, ali nikada nisam uspeo toliko poena da dam. Bio je to prosto dan kada vam baš sve polazi za rukom. Cela ekipa je igrala dobro i onda sam imao samo još veći motiv – objašnjava u razgovoru za 24sedam korektor Borca Aleksandar Gmitrović.

Sinoć je Borac ponovo imao okršaj sa Mladim radnikom, u osmini finala Kupa, ali je ovog puta doživeo ubedljiv poraz. Gmitrović je bio najefikasniji igrač na meču sa 18 poena. Za ekipu iz predgrađa Pančeva će igrati sve dok mu ne dođe odgovarajuća inostrana ponuda.

Ovde sam došao na otvoreni ugovor. Čekao sam dugo na ponude iz inostranstva, pa smo se ovako dogovorili. Malo smo kasnije krenuli sa pripremama, pa nas je to malo usporilo, ali dobro. Ekipa je spoj iskusnih i mladih igrača, zadovoljan sam kako sve izgleda. I korona je veoma uticala da sportisti teže nađu angažman. Što zbog finansija, što zbog raznih drugih prepreka…

O Crvenoj zvezdi i danas priča samo u pozitivnom tonu.

Prvi put sam bio u klubu osam godina, pa sam otišao u inostranstvo, pa se vratio još jednu sezonu (2019-20). Pamtim samo najlepše uspomene iz tog perioda, čak pet osvojenih titula u nizu. Jedna od najboljih sezona je bila kad sam predvodio ekipu kao kapiten. To je jedna od najvećih privilegija koju sam dobio u životu.

Da često ne ide sve u životu po planu, uvideo je i Aleksandar posle prvog inostranog angažmana.

– Neke stvari se nisu poklopile i onda sam morao da se vratim u Srbiju. Ali generalno, sezona u Grčkoj mi je donela jedno veliko iskustvo. Mogu da kažem savršenih godinu dana za mene. Kada tražite angažman preko granice mnogo toga treba da se poklopi da biste bili zadovoljni. Da liga bude kvalitetna, da uslovi budu dobri, da se ne promeni dogovor sa početka čim malo sezona odmakne… Kad dolazite kao strani igrač onda su i očekivanja ogromna. Za sada mi je u Srbiji sasvim u redu, liga je poslednjih godina kvalitetna, ima mnogo povratnika, iskusnih igrača.

Njegov brat Dušan Gmitrović, koji je tri godine mlađi, takođe je u odbojkaškim vodama.

– On igra Prvu ligu za Spartak iz Ljiga. Obojica smo nekada kao mlađi bili primači i onda prešli na poziciju korektora.

Za Aleksandra odbojka nije bila prvi izbor u životu.

– Kao klinac sam trenirao fudbal, kao i većina dečaka. Ali onda zbog visine opredelio sam se za odbojku. Krenuo sam u da igram u “Rodi”, gde sam proveo sigurno šest, sedam godina. Bio sam dobar u mlađim kategorijama, pa me Zvezda pozvala da pređem. Sličan put imao je i Dušan.

Još jedan Dušan ima posebno mesto kod Aleksandra. U pitanju je korektor Petković koji sada brani boje Belhatova.

Igrali smo zajedno u Zvezdi i on je imao najveći uticaj na moj razvoj. Bio je tada kapiten, najbolji igrač lige… Uvek je hteo da pomogne, mnogo je moglo da se nauči od njega. Pravi primer je davao. Stvarno je lepo imati u tim godinama nekog iskusnijeg pored sebe – zaključio je Gmitrović.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike