Selektor Srbije potpuno realan: Nismo dobro igrali, a pobedili smo!

25.06.2022

04:53

0

Igor Kolaković smatra da su njegovi izabranici željom došli do trijumfa nad Kanadom

Selektor Srbije potpuno realan: Nismo dobro igrali, a pobedili smo!
20220617vmSRBvsTUR09 - Copyright MN Press

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da je zadovoljan pobedom protiv Kanade u Sofiji, ali da ga brine loša igra našeg tima.

Srbija je posle velikog preokreta sa 3:2 (20:25, 19:25, 25:20, 26:24, 15:11) savladala Kanađane i došla do treće pobede u Ligi nacija.

- Očekivali smo težak duel, Kanada se diže iz meča u meč, a mi smo se ugasili u prva dva seta. Energija koja je bila prepoznatljiva u Kanadi, sada je nestala. Nismo mi igrali ni preostala tri seta nešto specijalno, ali dobili smo veliku snagu na terenu i mislim da je Mašulović jako doprineo tome. Možda njegov poenterski učinak nije bio veliki, ali je njegova želja za pobedom mnogo značila ovom timu. Svi su se polako kačili na njega i onda smo ođednom počeli da osvajamo poene - rekao je Kolaković i dodao:

- Mogu da pohvalim i Kujundžića koji je, zajedno s Jovovićem, uspeo da se vrati u meč i pomogne nam da dođemo do pobede. Kada spominjem imena, ne mogu da zaobiđem Milana Katića, koji nam daje potrebnu sigurnost sa klupe, vredan je to igrač za nas. Nismo dobro igrali, a pobedili smo. Pobeda nam mnogo znači, sada nam je mnogo lakše, ali nismo dobro igrali.

Naredni mec Srbija će igrati u nedelju (12.30) protiv selekcije Australije.

- Moramo da se spremamo. Sezona je takva da je na kraju Svetsko prvenstvo. Ovo su sjajni mečevi za nas, za Atanasijevića, Podraščanina, Lisinca… Petrić ima hroničnu povredu kolena, zbog koje ne moramo da ga guramo u ovakve borbe, vredan nam je. Moramo da radimo, naporno da radimo. Momci se ne žale, dobro treniraju, dobra je atmosfera i tako čekamo Australiju.

Sa skorom od tri pobede i četiri poraza naši odbojkaši zauzimaju deseto mesto na tabeli Lige nacija. Na finalni turnir plasiraće se sedam najboljih reprezentacija i domaćin Italija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike