Zvezda je ovo čekala više od pola veka! Bokseri prvaci Regionalne lige, prvi ekipni trofej posle 52 godine!

16.06.2022

20:30

0

Navijači su dodelu pehara proslavili uz bakljadu

Zvezda je ovo čekala više od pola veka! Bokseri prvaci Regionalne lige, prvi ekipni trofej posle 52 godine!
20201003mmJovMoj16 - Copyright MN Press

Bokseri Crvene zvezde postali su prvaci Regionalne lige, pošto su u Skoplju pobedili Loznicu 16:6. Crveno-beli su nekadašnjoj jugoslovenskoj republici ispisali klupsku istoriju, pošto su osvojili jedan ekipni trofej posle 52 godine.

Bokserski klub Crvena zvezda je dolaskom Vladana Miketića na mesto predsednika kluba postao gigant na prostorima bivše Jugoslavije, a navijači su dodelu pehara proslavili uz bakljadu.

Zvezda je u polufinalu u sredu ubedljivo savladala sarajevski Željezničar 18:4, dok je Loznica bila bolja od zagrebačkih Vitezova 12:10.

Opšti je zaključak da je čitava Regionalna liga uspešno okončana u sklopu saradnje klubova iz regiona u okviru programa "Otvoreni Balkan" koji je zdušno pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ispratile su ga ostale države i lideri u regionu.

Crveno-beli ove sezone nisu doživeli nijedan poraz.

- Puno mi je srce što smo Zvezdi posle pola veka vratili titulu. Borio sam se za ovaj klub kao da sam rođen u Srbiji. Ponosan sam na moje kolege, na trenere, na kompletno rukovodstvo. Dokazali smo da smo jedna velika porodica - izjavio je bokser Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Sadam Magomedov.

Pobede Crvene zvezde su večeras doneli Ametović (54kg), Galanov (57kg), Sejdi (60kg), Fedorov (67kg), Memić (75kg), Mirončikov (86kg), Magomedov (92kg), Kalčugin (+92kg).

Bokseri Loznice su u finalu ostvarili samo tri pobede, a bodove su ovom klubu doneli Aličić (63,5kg), Toskić (71kg) i Filipović (80kg).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike